Βοηθά μια Μακροβιοτική Διατροφή στον Διαβήτη;

0
Βοηθά μια Μακροβιοτική Διατροφή στον Διαβήτη;

Τι συμβαίνει όταν προσθέτετε τεράστιες ποσότητες υδατανθράκων με τη μορφή δημητριακών ολικής αλέσεως στην καθημερινή διατροφή των ατόμων με διαβήτη τύπου 2;

Γιατί οι μακροβιοτικές δίαιτες είναι προφανώς τόσο αποτελεσματικές αναγωγικός επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες; Η δίαιτα επικεντρώνεται στα δημητριακά ολικής αλέσεως—καστανό ρύζι, κριθάρι και κεχρί—έτσι μπορεί η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών βελτιώσει το μικροβίωμα του εντέρου, η φιλική χλωρίδα στο παχύ έντερο μας, που στη συνέχεια οδηγεί σε μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη; Ή, ίσως επειδή η διατροφή είναι επίσης πλούσια σε λαχανικά, έτσι ώστε διορθώνει κάποιου είδους οξέωση χαμηλού βαθμού από τα υψηλά επίπεδα ζωικής πρωτεΐνης στην τακτική (μη μακροβιοτική) δίαιτά τους. Ανεξάρτητα από τον λόγο, ερευνητές βρέθηκαν σημαντική διαφορά μετά από μόλις 21 ημέρες. Μπορούν οι μακροβιοτικές δίαιτες να βοηθήσουν και στον πιο μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα; Το εξετάζω στο βίντεο μου Αναδρομή Παρασκευή: Οφέλη μιας μακροβιοτικής δίαιτας για τον διαβήτη.

Τι θα λέγατε για μια διατροφική παρέμβαση διάρκειας έξι μηνών με εξαιρετικά ανεξέλεγκτα σάκχαρα στο αίμα; Όπως μπορείτε να δείτε στο 0:51 στο βίντεό μου, η αιμοσφαιρίνη A1c προσφορές μια αίσθηση του μέσου όρου σακχάρου στο αίμα κάποιου τους προηγούμενους μήνες. Ένα επίπεδο A1c 5, για παράδειγμα, θα σήμαινε ότι το σάκχαρό σας ήταν διψήφιο τις περισσότερες φορές τους τελευταίους μήνες, υποδεικνύοντας ότι τα σάκχαρά σας ήταν σε φυσιολογικά, υγιή, μη διαβητικά επίπεδα. Όμως, ένα A1c 6 είναι περιοχή προδιαβήτη και 6,5 μπορεί να είναι σημάδι πλήρους διαβήτη. ένα A1c κάτω των 7 θεωρείται ελεγχόμενος διαβήτης – αυτό που προσπαθούν οι διαβητικοί με χάπια και ενέσεις ινσουλίνης – και ένα επίπεδο πάνω από 7 θεωρείται διαβήτης εκτός ελέγχου. Στη μελέτη μακροβιοτικής διατροφής, το μέσο επίπεδο A1c ξεκίνησε εκτός τσαρτ στις 12.6. Τα υποκείμενα έπαιρναν μέσο όρο σακχάρου στο αίμα στη δεκαετία του 300 για μήνες, παρόλο που όλοι έκαναν ενέσεις ινσουλίνης.

Τι συνέβη όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη τέθηκαν στη λεγόμενη δίαιτα Ma-Pi 2, μια αυστηρά φυτική διατροφή μακροβιοτικού τύπου που επικεντρώνεται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και τα φασόλια, με λίγο σουσάμι και πράσινο τσάι; Μετά από μόλις έξι μήνες στη δίαιτα, τα επίπεδά τους A1c μειώθηκαν από έναν εξαιρετικά ανεξέλεγκτο διαβητικό 12,6 στον μέσο όρο μη διαβητικός 5.7. Επιπλέον, παρόλο που τα άτομα έπαιρναν καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης όταν το A1c τους ήταν αστρονομικό 12,6, πέτυχαν μη διαβητικό 5,7 στη δίαιτα μετά όλοι είχαν καταφέρει να αποβάλουν την ινσουλίνη τους. Μέσα σε μόλις έξι μήνες, το 100 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη ξεκίνησαν να λαμβάνουν ινσουλίνη με διαβήτη εκτός ελέγχου και τελείωσαν με 0 τοις εκατό στην ινσουλίνη και με μέσο όρο μη διαβητικών σακχάρων στο αίμα. Αυτή είναι η δύναμη των φυτών. Επίσης μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, τα τρία τέταρτα είχαν σταματήσει εντελώς τα φάρμακα για τον διαβήτη. Κάποιες παρενέργειες; Η κακή LDL χοληστερόλη τους μειώθηκε κατά 20 τοις εκατό και τα τριγλυκερίδια τους μειώθηκαν κατά σχεδόν 40 τοις εκατό. (Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι όποιος ξεκινά μια αυστηρά φυτική διατροφή πρέπει να εξασφαλίζει μια τακτική, αξιόπιστη πηγή βιταμίνης Β12.)

Το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή, και εμείς πήρε ένα: Οι διαβητικοί τύπου 2 τυχαιοποιήθηκαν στη μακροβιοτική δίαιτα έναντι της συνιστώμενης δίαιτας τύπου American Diabetes Association. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα μιας τυπικής ημέρας για τη μακροβιοτική δίαιτα παρακάτω και στις 2:59 στο δικό μου βίντεο, οι οποίες περιλαμβάνει ένα αλμυρό κέικ ολικής αλέσεως για πρωινό. Μπαλάκια σουσάμι από καστανό ρύζι για ένα σνακ. μια σούπα από κεχρί λαχανικών με σαλάτα με καστανό ρύζι, πολλές πλευρές λαχανικών και φασόλια adzuki για μεσημεριανό γεύμα. περισσότερα σνακ ολικής αλέσεως. και, παρόμοιο με το μεσημεριανό, ένα δείπνο με σούπα λαχανικών κριθαριού με πολλά λαχανικά και ρεβίθια. και πράσινο τσάι όλη την ημέρα. Στην πιο τυπική διαβητική δίαιτα, οι συμμετέχοντες μπορεί να έχουν γάλα χαμηλών λιπαρών και ψωμί ολικής αλέσεως για πρωινό. ένα μεσογειακό γεύμα με λαχανικά και φασόλια. φρούτα για ένα σνακ? και μια σούπα με φασόλια και λαχανικά, ψωμί ολικής αλέσεως, αγκρέτι (πράσινο φυλλώδες λαχανικό) και ψάρι στο φούρνο για δείπνο. Πρέπει να πω ότι αυτή είναι μια αρκετά υγιεινή δίαιτα ελέγχου. Οι ερευνητές θα μπορούσαν να έχουν συγκρίνει τη μακροβιοτική δίαιτα με μια άχρηστη, αλλά ήθελαν να τη συνδυάσουν με τη δίαιτα που συνιστούν οι ομάδες διαβήτη. Λοιπόν τι έγινε?

Η μακροβιοτική δίαιτα κέρδισε κάθε μέτρο ελέγχου του σακχάρου στο αίμα. Μπορείτε να δείτε τους αριθμούς στο παρακάτω γράφημα και στις 4:00 στο δικό μου βίντεο. Στην αρχή της μελέτης, οι συμμετέχοντες είχε σάκχαρα νηστείας στη δεκαετία του 120. Αυτό είναι κακό, αλλά τελικά ήταν διαβητικοί. Τα φυσιολογικά σάκχαρα νηστείας, όπως όταν ξυπνάτε το πρωί πριν φάτε πρωινό, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον διψήφια και κάτω από 100. Όταν τα άτομα ακολουθούσαν μια σχετικά υγιεινή, πιο τυπική διαβητική δίαιτα, τα σάκχαρά τους βελτιώθηκαν σε σχέση με το μελέτη τριών εβδομάδων, με πτώση από τα 120 στα 110. (Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η δίαιτα τύπου Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας.) Συγκρίνετε το με μια ισοθερμιδική μακροβιοτική δίαιτα, δηλαδή με τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Στη μακροβιοτική δίαιτα, τα άτομα βελτιώθηκαν εντός ημερών και πέτυχαν φυσιολογικά σάκχαρα νηστείας μέσα σε μια εβδομάδα. Ένα πλήρες 100 τοις εκατό όσων ακολουθούσαν μακροβιοτική δίαιτα είχαν τα σάκχαρα νηστείας στο αίμα τους κάτω από 110, ενώ λιγότεροι από τους μισούς από αυτούς που ακολουθούσαν δίαιτα διαβήτη το έκαναν. Και, αυτό επιτεύχθηκε με λιγότερα φάρμακα. Στην ομάδα ελέγχου, ένας συμμετέχων μπόρεσε να μειώσει τα από του στόματος υπογλυκαιμικά φάρμακά του, ενώ πέντε από τους επτά που λάμβαναν τέτοια φάρμακα στην ομάδα μακροβιοτικών έπρεπε να σταματήσουν τη λήψη τους. Διαφορετικά, αν συνέχιζαν να παίρνουν τα φάρμακα, το σάκχαρό τους θα είχε πέσει πολύ χαμηλός. Έτσι, η μακροβιοτική δίαιτα έδωσε καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερα φάρμακα. Αυτή είναι η δύναμη του α Πραγματικά υγιεινή διατροφή.

Επιπλέον, τι τρύπημα στα μάτια με ένα κοφτερό ραβδί ήταν αυτή η μελέτη για το πλήθος με χαμηλούς υδατάνθρακες! Οι ερευνητές πήραν διαβητικούς και τους έβαλαν σε μια δίαιτα 73 τοις εκατό με υδατάνθρακες, προσθέτοντας 100 γραμμάρια υδατάνθρακες – με τη μορφή δημητριακών, όχι λιγότερο – στην καθημερινή τους διατροφή. Και τι έγινε? Μήπως τα σάκχαρά τους εκτοξεύτηκαν ανεξέλεγκτα; Όχι, έγιναν σημαντικά καλύτερα μέσα σε λίγες μέρες, με τα μέσα σάκχαρα νηστείας να ξεκινούν από 129 και να πέφτουν στο 95. Και, σε μόλις τρεις εβδομάδες, η κακή LDL χοληστερόλη τους έπεσε κατακόρυφα στο 62, μια πτώση σχεδόν 48%.

Είναι τέλεια η μακροβιοτική δίαιτα; Όχι, αλλά προσφέρω κάποιες προτάσεις για τη βελτίωσή του στο βίντεό μου Αναδρομή Παρασκευή: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας μακροβιοτικής δίαιτας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar