Γίνεστε σκληροί σε Soft Claims

0
Γίνεστε σκληροί σε Soft Claims

Όλοι βομβαρδιζόμαστε ατελείωτα με μηνύματα μάρκετινγκ και τακτικές που προσπαθούν να μας κάνουν να αγοράσουμε ένα προϊόν έναντι ενός άλλου. Είτε μια εταιρεία προωθεί τη φόρμουλά της („Νέο και Βελτιωμένο“), δείχνει τη δημοτικότητά της („Η Νο 1 Επιλογή της Αμερικής“) είτε επισημαίνει τα οφέλη („Κρατά σε κρατά περισσότερο χρόνο“), μπορεί να είναι δύσκολο να περάσεις τα μηνύματα και να μάθεις τι είναι αλήθεια και τι πραγματικά έχει σημασία. Το μόνο που θέλουν οι καταναλωτές είναι το καλύτερο για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Κατανόηση των κανονισμών του FDA

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τι σημαίνουν αυτοί οι ισχυρισμοί και πώς τους χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς, υπάρχουν διάφοροι βαθμοί εποπτείας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA). Αυτά είναι τα δύο μεγάλα πρακτορεία που έχουν επιφορτιστεί να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε καθημερινά οι Αμερικανοί. Ο FDA επιβλέπει όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ το USDA ρυθμίζει το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα προϊόντα.

Ο FDA ομαδοποιεί τους ισχυρισμούς που επιβλέπουν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

Ισχυρισμοί περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά: Αυτοί οι ισχυρισμοί βοηθούν τον καταναλωτή να δει το επίπεδο ενός θρεπτικού συστατικού στο προϊόν χρησιμοποιώντας όρους όπως δωρεάν, υψηλό και χαμηλό ή συγκρίνει τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο με αυτά ενός άλλου, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως περισσότερα, μειωμένα, και lite.

Ισχυρισμοί υγείας: Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν ελεγχθεί και προεγκριθεί από τον FDA για να προωθήσουν ότι ένα τρόφιμο ή ένα συστατικό τροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας ασθένειας ή άλλης κατάστασης υγείας.

Ισχυρισμοί δομής/λειτουργίας: Αυτοί οι ισχυρισμοί περιγράφουν το ρόλο μιας τροφής ή θρεπτικής ουσίας στην προώθηση ή τη διατήρηση των κατάλληλων δομών ή λειτουργιών μέσα στο σώμα.

Κάθε αξίωση παραπάνω συνοδεύεται από το δικό της σύνολο κανόνων και κανονισμών. Σε περίπτωση κακής χρήσης, ο FDA μπορεί να αφαιρέσει αυτό το προϊόν από την αγορά εάν το πρόβλημα δεν διορθωθεί. Αυτοί οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να είναι προϊόντα που δηλώνουν ότι μπορούν να θεραπεύσουν ή να θεραπεύσουν μια ασθένεια, να περιέχουν παραπλανητικές διατροφικές πληροφορίες ή να έχουν εσφαλμένη επωνυμία εντός των ορίων των κανονισμών επισήμανσης που υποστηρίζει η FDA. Ως καταναλωτής, βλέποντας έναν από αυτούς τους ισχυρισμούς σε ένα πακέτο σημαίνει συνήθως ότι μπορεί να είναι αξιόπιστος, καθώς τηρούνται από ορισμένους αρκετά αυστηρούς κανονισμούς.

Τι είναι οι ήπιες αξιώσεις;

Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν μια αξίωση δεν εμπίπτει σε μία από τις κατηγορίες που επιβλέπει η FDA; Αυτή τη στιγμή είναι που οι επωνυμίες αρχίζουν να ασχολούνται με ήπιους ισχυρισμούς. Πρόκειται για υποκειμενικές δηλώσεις που δεν μπορούν να επικυρωθούν ή να ελεγχθούν. Είναι συνήθως ακίνδυνα εκτός εάν δηλώνουν άμεσα ή υπονοούν οφέλη για την υγεία. Ένας από τους πιο συνηθισμένους ισχυρισμούς που μπορεί να συναντήσετε σε μια συσκευασία αφορά τα αλλεργιογόνα ή τη γλουτένη. Όλοι έχουμε δει προϊόντα «φιλικά προς τη γλουτένη» ή ακόμα και «φιλικά προς τα αλλεργιογόνα» στα ράφια των παντοπωλείων μας.

Η ταξινόμηση αυτών των απλών αξιώσεων στο παντοπωλείο ή την αγορά μπορεί να γίνει πρόκληση όταν οι αξιώσεις που αναζητάτε καθορίζουν την ασφάλεια του προϊόντος. Αυτοί οι ήπιοι ισχυρισμοί μπορεί να είναι εντυπωσιακοί και να συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων για τις εταιρείες, αλλά η αποκρυπτογράφηση της αξιοπιστίας ενός ισχυρισμού μπορεί να είναι μια απόφαση ζωής ή θανάτου για τα περισσότερα από 32 εκατομμύρια Αμερικανούς με τροφικές αλλεργίες και τις οικογένειες και τους φίλους τους. Για όσους από εμάς παίρνουμε αποφάσεις ζωής ή θανάτου σχετικά με τα τρόφιμα που ταΐζουμε τις οικογένειές μας, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι επιλογές μας είναι ασφαλείς.

Γιατί η πιστοποίηση από τρίτους είναι κρίσιμη

Περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα βγαίνουν καθημερινά στα ράφια, δημιουργώντας σκληρό ανταγωνισμό. Δεν είναι περίεργο που οι μάρκες βασίζονται σε ισχυρισμούς για να ξεχωρίζουν. Εάν κάποιος κρατά δύο σχεδόν πανομοιότυπες συσκευασίες ρυζιού και το ένα ισχυρίζεται ότι δεν περιέχει γλουτένη ενώ το άλλο όχι, ο καταναλωτής μπορεί να έχει ένα αντιληπτό όφελος από την επιλογή του προϊόντος χωρίς γλουτένη. Αλλά ποιος διασφαλίζει ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αληθινός και αξιόπιστος; Πώς γνωρίζουμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή για κατανάλωση; Τότε είναι που ο καταναλωτής πρέπει να αναζητήσει επικυρωμένες αξιώσεις ή πιστοποιήσεις. Οι αξιώσεις που υποστηρίζονται από τρίτο φορέα πιστοποίησης τηρούνται σύμφωνα με ένα σύνολο εξωτερικών προτύπων και ελέγχονται χωρίς κίνδυνο αμεροληψίας. Ένας κατασκευαστής που λέει στον εαυτό του ότι κάνει καλή δουλειά είναι πολύ διαφορετικός από έναν ειδικό εξωτερικό, διαπιστευμένο οργανισμό πιστοποίησης που του το λέει αυτό. Οι πιστοποιήσεις συχνά περιλαμβάνουν πρόσθετες απαιτήσεις, όπως δοκιμές ή άλλη συνεχή επιτήρηση. Η αξίωση δεν γίνεται μόνο μία φορά και αφήνεται να ζήσει στο πακέτο. Αναθεωρείται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι τηρείται η ακεραιότητά του για να διασφαλιστεί η συνεχής εγκυρότητά του.

Οι επαληθευμένες αξιώσεις τρίτων δείχνουν στους καταναλωτές ότι η επωνυμία έχει κατά νου τα καλύτερα συμφέροντά τους. Αντί να χαστουκίζουν μια αξίωση „απαλλαγμένης από“ σε ένα πακέτο επειδή βοηθά τις πωλήσεις, διασφαλίζουν ότι σημαίνει ειλικρινά κάτι για τον καταναλωτή. Η χρήση ενός διαπιστευμένου προγράμματος βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι ισχυρισμοί προϊόντων είναι έγκυροι και διατηρεί τους καταναλωτές ασφαλείς. Κάποιος που αναζητά την ασφαλέστερη δυνατή επιλογή για ένα αγαπημένο πρόσωπο θα πρέπει να αναζητήσει το σήμα ενός αξιόπιστου εξωτερικού πιστοποιητή.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και πώς οι πιστοποιήσεις μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σας; Φτάνω προς την η ομάδα MenuTrinfo στο RangeMe εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar