Εξερευνήστε αφρικανικές κουζίνες με την σεφ Marie Kacouchia

0
Εξερευνήστε αφρικανικές κουζίνες με την σεφ Marie Kacouchia

Από την εμπειρία σας, πώς βρήκατε φαγητό για να πείτε μια ιστορία και να διαμορφώσετε τον πολιτισμό;

Το φαγητό δημιουργείται και από την ιστορία και δημιουργεί ιστορία. Οι κουζίνες δημιουργούνται από την ιστορία γιατί αναμειγνύονται με εισβολές και μετακινήσεις πληθυσμών. Δείχνει τις κινήσεις των ανθρώπων και την εισαγωγή νέων υλικών, μεθόδων μαγειρέματος και συνταγών. Μερικές φορές αυτές οι κουζίνες είναι φτωχές –σκεφτείτε την παγκοσμιοποίηση της κουζίνας και των φαστ φουντ– αλλά συχνά βγαίνουν πιο πλούσιες. Στο βιβλίο μου Vegan Αφρική, για παράδειγμα, επισημαίνω την ινδο-κινεζική επιρροή στην κουζίνα της Ανατολικής Αφρικής και την επιρροή του Λιβάνου σε όλη τη Δυτική Αφρική. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μοναδικά πιάτα που είναι ταυτόσημα με την ιστορία αυτών των μερών του κόσμου.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο τρόπος που τρώμε λέει πολλά για το ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε και για όλους τους ανθρώπους που ήρθαν πριν από εμάς.

Και, τέλος, η μαγειρική δημιουργεί ιστορία γιατί φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Δημιουργεί γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων μέσω της κοινότητας. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά η πρώτη εισαγωγή που έχουμε σε μια άλλη κουλτούρα.

Πώς εκπαιδεύετε τους ανθρώπους για τη διασταύρωση των τροφίμων, της ιστορίας, της υγείας και του πολιτισμού;

Αυτό το βιβλίο είναι η υλοποίηση του προσωπικού μου ταξιδιού. Ως νεαρός ενήλικας, άρχισα να αμφισβητώ την ταυτότητά μου και φυσικά η σχέση μου με το φαγητό ήταν στο κέντρο αυτού του προβληματισμού. Έκανα τη δουλειά να γίνω πιο σκόπιμη με το φαγητό γιατί παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Άρχισα να αναρωτιέμαι πιο συστηματικά: Γιατί τρώω αυτό που τρώω; Πώς παρασκευάστηκε αυτό το φαγητό; Από ποιον? Πώς μπορώ να ζήσω πλήρως χωρίς να προκαλώ βάσανα σε άλλα όντα; Και τελικά, Πώς μπορώ να ανακτήσω την προγονική μου γαστρονομική κληρονομιά;

Ήθελα να μοιραστώ τον καρπό της έρευνάς μου για να ρίξω φως στις αφρικανικές κουζίνες και να ενθαρρύνω άλλους να θέλουν να τις γνωρίσουν και να τις εκτιμήσουν καλύτερα. Ελπίζω να εμπνεύσω άλλους να δουν την τροφή όπως είναι: ένα ιερό καύσιμο για το σώμα μας και ένα κεντρικό συστατικό της ταυτότητάς μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο μαγειρικής σας Vegan Αφρική. Ποιες χώρες και ποιες κουλτούρες επισημαίνονται σε αυτό;

Η Αφρική είναι μια τεράστια ήπειρος και οι γαστρονομικοί πολιτισμοί είναι πολύ διαφορετικοί. Με το βιβλίο μου θέλησα ταπεινά να εκπροσωπήσω ολόκληρη την ήπειρο, από τον Βορρά στον Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση. Vegan Αφρική περιλαμβάνει συνταγές από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σενεγάλη, το Μάλι, τη Νότια Αφρική, την Γκάνα, την Κένυα και πολλές άλλες χώρες! Είναι, φυσικά, περισσότερο μια μύηση ή, όπως μου αρέσει να λέω, μια πρόσκληση για να ανακαλύψετε αυτούς τους πλούσιους αφρικανικούς γαστρονομικούς πολιτισμούς. Κατά τη συγγραφή του βιβλίου, είχα τη χαρά να ανταλλάξω συνταγές με πολλούς ανθρώπους από διάφορες αφρικανικές χώρες και μου εμπιστεύτηκαν συνταγές από τις χώρες καταγωγής τους.

Επιπλέον, μερικές από τις συνταγές στο βιβλίο μαγειρικής μου είναι δικές μου δημιουργίες, αποτέλεσμα των ταξιδιών και των πειραμάτων μου, όπως η Cassava Tabbouleh με ραπανάκια και βότανα και η σαλάτα κόκκινο λάχανο με μάνγκο και ωμές μπάμιες. Το βιβλίο μου είναι επίσης γεμάτο προσωπικά ανέκδοτα, συμβουλές μαγειρικής και οικογενειακά μυστικά μαγειρικής.

Ως σεφ, ποιος οραματίζεστε ως ο δρόμος προς τα εμπρός για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να συμπεριλάβουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή τους;

Συχνά, τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται βαρετά συνοδευτικά. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτήν την αφήγηση και να τα ξαναβάλουμε στο κέντρο του πιάτου. Πιστεύω ότι αυτό περιλαμβάνει αναγκαστικά εκπαίδευση. Πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για την ανάγκη να τρώνε μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για καλή υγεία. Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι περιλαμβάνει καλοσύνη και περιέργεια. Συχνά, οι άνθρωποι αντιστέκονται στην αλλαγή επειδή φοβούνται να αλλάξουν τη ρουτίνα τους. Γι‘ αυτό, στη μαγειρική μου, είναι τιμή μου να χρησιμοποιώ υλικά που είναι προσβάσιμα παντού και σχεδόν από όλους. Στη συνέχεια, προσπαθώ να δείξω ότι με λίγα μπαχαρικά, είναι δυνατό να μεταμορφωθούν πλήρως τα καθημερινά τρόφιμα και να τους δώσουμε μια νέα διάσταση. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε καρότα, γιατί να μην δοκιμάσετε να τα ψήσετε αντί να τα βράσετε; Και διασκεδάστε με γεύσεις! Δοκιμάστε ξύσμα εσπεριδοειδών, κύμινο, σουμάκ, κάρδαμο, τζίντζερ ή καπνιστή πάπρικα. Ανοίξτε το πεδίο των δυνατοτήτων.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δουλειά και την καριέρα σας.

Την ημέρα, εργάζομαι στον τομέα της υγείας και της ευεξίας. Βοηθάω εταιρείες των οποίων η αποστολή είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φροντίσουν τον εαυτό τους για να βελτιώσουν την εμπειρία τους ως πελάτη. Εκτός από αυτό, οργανώνω εργαστήρια και μαθήματα μαγειρικής.

Είμαι επίσης περιστασιακά σεφ για άτομα και εταιρείες για πολύ οικεία δείπνα. Και πάνω από αυτό, ένα πράγμα που δεν σταματάω ποτέ να κάνω είναι να αναπτύσσω νέες συνταγές που μοιράζομαι στον λογαριασμό μου στο Instagram @thespicysoul.

Έχω μια πολύ ολιστική προσέγγιση για την υγεία και το να φέρνω ευεξία στους άλλους είναι αυτό που παρακινεί ό,τι κάνω.

Σοταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια με πλατάνια

ΣΕΡΒΙΣ 4 ✦ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά ✦ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 λεπτά

Τα πιάτα που παρασκευάζονται με φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ δημοφιλή στην υποσαχάρια Αφρική, ιδιαίτερα στη Νότια και Κεντρική Αφρική. Οποιοδήποτε φυλλώδες πράσινο θα κάνει —όπως τα φύλλα τάρο, μανιόκα, οξαλίδα ή γλυκοπατάτα—αλλά εδώ επέλεξα φύλλα σπανακιού, καθώς είναι εύκολο να τα βρεις στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες σε κύβους
8 ουγγιές (225 g) μανιτάρια κουμπιού, ψιλοκομμένα
31⁄3 λίβρες (1,5 κιλό) φρέσκο ​​σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Μαύρο πιπέρι (για γεύση)
4 σφιχτά πλατάνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το νερό και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  4. Προσθέστε σταδιακά το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέστε το κάρυ, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι (για γεύση). Αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει, περίπου 10 λεπτά. Αν το μείγμα κολλάει στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια πιτσιλιά νερού.
  6. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα πλατάνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Μαγειρέψτε μέχρι να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια μαζί με τα πλατάνια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο πιο πράσινα είναι τα πλατάνια, τόσο λιγότερη ζάχαρη έχουν. Για να αχνίσετε τα πλατάνια, κάντε μια μικρή τομή στη μέση του κάθε κομματιού. Τοποθετούμε σε ατμομάγειρα και βράζουμε στον ατμό μέχρι να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 10 λεπτά.

Μπορείτε να βρείτε την Chef Marie Kacouchia στο Instagram @thespicysoul

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar