Η μυϊκή δύναμη, η δύναμη και η αντοχή των χορτοφάγων

0
Η μυϊκή δύναμη, η δύναμη και η αντοχή των χορτοφάγων

Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές έθεσαν τη φυτική διατροφή σε δοκιμασία για αθλητικές επιδόσεις.

Ιστορικά παραδείγματα επιτυχημένων αθλητών φυτικής προέλευσης εύρος από τους μονομάχους στην αρχαία Ρώμη μέχρι τους Ινδιάνους Ταραχουμάρα που τρέχουν αγώνες 160 μιλίων για να το διασκεδάσουν. Πρόκειται για έξι συνεχόμενους μαραθώνιους. Όμως, δεν τέθηκαν σε δοκιμασία μέχρι τον περασμένο αιώνα περίπου σε μια μελέτη που υποτίθεται ότι προβολή «Χωρίς εύλογη αμφιβολία ότι η ομάδα των αθλητών που τρώνε σάρκα ήταν πολύ κατώτερη σε αντοχή σε σχέση με τους απέχοντες, ακόμη και την καθιστική ομάδα» των χορτοφάγων – που σημαίνει ότι δεν κέρδισαν οι χορτοφάγοι αθλητές απλώς και μόνο επειδή είχαν προπονηθεί σκληρότερα ή κάτι τέτοιο. Πράγματι, σίγουρα υπάρχει είναι πλεονεκτήματα της διατροφής με βάση τα φυτά, όπως περισσότερα αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από την άσκηση και της αντιφλεγμονώδους φύσης πολλών φυτικών τροφών που μπορεί να επιταχύνω μυϊκή αποκατάσταση και ανάκτηση δύναμης. Αλλά, πρέπει τρώω με αυτόν τον τρόπο για χρόνια, δεκαετίες ή ακόμα και για ολόκληρη τη ζωή σας για να έχετε αυτά τα προφανή οφέλη; Το συζητώ στο βίντεο μου Χορτοφαγική μυϊκή δύναμη, δύναμη και αντοχή.

Κι αν εσύ πήρε μερικοί άνδρες από το Τέξας, ακολουθώντας την κανονική τους Τεξανική δίαιτα, τους έβαλαν σε ένα τεστ μέγιστης άσκησης και στη συνέχεια τους ζήτησαν να κόψουν το κρέας για τέσσερις ημέρες. Μετά, μετά από αυτές τις τέσσερις ημέρες χωρίς κρέας, τα δοκιμάσατε ξανά για να μετρήσετε τον χρόνο μέχρι την εξάντληση, ανεβάζοντας τον διάδρομο για να δείτε πόσα λεπτά θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς να καταρρεύσουν; Ένας ερευνητής το έκανε αυτό και βρήκε μια σημαντική διαφορά υπέρ της χορτοφαγικής διατροφής, η οποία αύξησε το χρόνο μέχρι την εξάντληση κατά περίπου 13 τοις εκατό, όπως μπορείτε να δείτε στο 1:28 στο μου βίντεο. Από τους πέντε συμμετέχοντες, «κάθε θέμα είχε μεγαλύτερος χρόνος εξάντλησης μετά από χορτοφαγική διατροφή». Αλλά υπήρχε ένα μοιραίο ελάττωμα στη μελέτη. Το έπιασες? Ήταν όλα στην ίδια σειρά—πρώτα το κρέας και μετά τα λαχανικά—και κάθε φορά που κάνετε ένα τεστ δεύτερη φορά, μπορεί να τα καταφέρετε καλύτερα μόνο και μόνο επειδή είστε πιο εξοικειωμένοι με αυτό. Εάν οι Τεξανοί επέστρεψαν στην κατανάλωση κρέατος μετά τη χορτοφαγική δίαιτα και η απόδοσή τους μειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας τρίτης δοκιμής, τότε μπορεί να έχετε κάτι, αλλά αυτό δεν είναι πολύ πειστικό. Και, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι πραγματικό, μπορεί να μην είναι η μείωση του κρέατος από μόνη της, αλλά μια συνάρτηση βελτιωμένων αποθηκών γλυκογόνου από την κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων ή κάτι τέτοιο.

Τι θα έλεγες βάζοντας αθλητές σε χορτοφαγική έναντι παμφάγων διατροφή πριν από έναν αγώνα 621 μιλίων; (Έχετε ακούσει για ένα 5K; Αυτό είναι ένα 1.000K!) Και, τι θα γινόταν αν φρόντιζα να σχεδιάσετε τις δύο δίαιτες έτσι ώστε όλοι οι αθλητές να έχουν περίπου το ίδιο ποσοστό υδατανθράκων; Όπως μπορείτε να δείτε στο 2:16 στο δικό μου βίντεοοι ερευνητές το έκαναν αυτό και διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά τερματισμού των αθλητών ήταν πανομοιότυπα και οι συνολικοί χρόνοι τους ήταν μέσα σε λίγες μόνο ώρες ο ένας από τον άλλο είτε ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή είτε παμφάγο.

Το ίδιο και το σπριντ. Όπως μπορείτε να δείτε στο 2:44 στο my βίντεομια μελέτη τυχαιοποιημένη άτομα σε ομάδες χορτοφαγικής ή μικτής διατροφής και δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στην ισχύ του σπριντ μεταξύ των δύο ομάδων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η οξεία χορτοφαγία δεν έχει οξείες αρνητικές επιπτώσεις στις προσαρμογές στην άσκηση σπριντ», αλλά ούτε και εμφανή οφέλη στην απόδοση.

Το ίδιο και με την προπόνηση δύναμης. Μια μελέτη μετρημένος μέγιστη εκούσια σύσπαση τόσο του δικεφάλου όσο και του τετρακέφαλου πριν και μετά από κάθε διατροφική περίοδο, και δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά σε καμία περίπτωση. Όταν συγκεντρώσετε όλες τις μελέτες που συγκρίνουν τη σωματική απόδοση σε αυτά τα είδη τυχαιοποιημένων, ελεγχόμενων δοκιμών, όπου έχετε τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο φυτικής προέλευσης για λίγες μόνο ημέρες ή εβδομάδες, «εκεί εμφανίστηκε να μην υπάρχουν διαφορές τουλάχιστον οξεία μεταξύ μιας διατροφής με βάση τη χορτοφαγία και μιας παμφάγου δίαιτας στη μυϊκή δύναμη, τη μυϊκή δύναμη, την αναερόβια ή την αερόβια απόδοση». Μακροπρόθεσμη, όμως, μια φυτική διατροφή μπορώ ευνοεί τόσο την απόδοση αντοχής όσο και την υγεία. «Ενώ οι αθλητές ασχολούνται συχνότερα με την απόδοση, οι χορτοφαγικές δίαιτες επίσης προμηθεύω μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία και μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου» και είναι «που συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου» – ο νούμερο ένα δολοφόνος ανδρών και γυναικών – «καρκίνος του μαστού, καρκίνοι του παχέος εντέρου, καρκίνος του προστάτη, διαβήτης τύπου 2, αντίσταση στην ινσουλίνη, υπέρταση, καταρράκτης και άνοια». Δεν έχει σημασία πώς θα τεμαχίσεις αν είσαι νεκρός.

Είχα την τιμή να είμαι επιστημονικός σύμβουλος για το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη διατροφή και τον αθλητισμό που ονομάζεται The Gamechangers. Ελέγξτε το στο http://gamechangersmovie.com/.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar