Μπορούμε να αποτοξινώσουμε τον μόλυβδο από το σώμα μας σε μια σάουνα;

0
Μπορούμε να αποτοξινώσουμε τον μόλυβδο από το σώμα μας σε μια σάουνα;

Πόσο απαλλάσσει τον μόλυβδο και τον υδράργυρο η εφίδρωση από τη σάουνα ή την άσκηση;

Στο βίντεο μου Είναι η Χένα ασφαλής;μιλάω για μια μελέτη που αποδείχθηκε Ο μόλυβδος θα μπορούσε να απορροφηθεί μέσω του δέρματος και στο σώμα. Οι ερευνητές εφάρμοσαν μόλυβδο στο αριστερό χέρι κάποιου και στη συνέχεια μέτρησαν το επίπεδο του μολύβδου στον ιδρώτα από το δεξί του χέρι τις επόμενες ημέρες. Όπως μπορείτε να δείτε στο 0:16 στο βίντεό μου Flashback Παρασκευή: Μπορούν οι σάουνες να αποτοξινώσουν τον μόλυβδο από το σώμα;, υπήρξε μια μεγάλη ακίδα, που αποδεικνύει ότι ο μόλυβδος μπορεί όχι μόνο να εισέλθει στο σώμα μας, αλλά και να βγει από αυτό. Εάν μπορούμε να χάσουμε το προβάδισμα μέσω του ιδρώτα, μπορούμε ιδρώτας για αποτοξίνωση;

«Κανένα άτομο δεν έχει κάποιο επίπεδο τοξικών βαρέων μετάλλων στο σώμα του, που κυκλοφορούν και συσσωρεύονται με οξεία και χρόνια έκθεση σε όλη τη ζωή». Οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν δει την εφίδρωση ως προαγωγή της υγείας. «Οι παγκόσμιες παραδόσεις και τα έθιμα περιλαμβάνουν ρωμαϊκά λουτρά, ξενώνες με ιδρώτα Αβορίγινων, σκανδιναβικές σάουνες…και τούρκικα λουτρά», αλλά τι λέει η επιστήμη;

Όταν κοίταξα τις σάουνες, με έκπληξη είδα μια μελέτη για την αποτοξίνωση των εργαζομένων διάσωσης της 11ης Σεπτεμβρίου, με ένα σχήμα που «περιλαμβάνεται άσκηση, μπάνιο στη σάουνα και συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων.» Όπως μπορείτε να δείτε στη 1:00 στο δικό μου βίντεοοι ερευνητές έχουν αναφερθεί σε επτά άτομα. Προφανώς, κατά τη διάρκεια του μήνα πριν από τη θεραπεία, τα επίπεδα πολυχλωριωμένου διφαινυλίου (PCB) στο αίμα τους παρέμειναν περίπου τα ίδια. Μετά τη θεραπεία, ωστόσο, όλοι οι εργαζόμενοι διάσωσης είχαν μετρήσιμες μειώσεις σε αυτά τα PCB και σύμφωνα με πληροφορίες ένιωσαν επίσης καλύτερα. Είχαν όλα τα είδη συμπτωμάτων -αναπνευστικά, νευρολογικά, μυοσκελετικά- και όλοι ένιωθαν καλύτερα μετά τη θεραπεία. Αυτές οι βελτιώσεις ήταν συνεπείς με σχεδόν 400 άλλες που αντιμετωπίστηκαν με το ίδιο πρωτόκολλο.

Περίμενε. Εάν έλαβαν θεραπεία 400 άτομα, γιατί αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα μόνο από επτά άτομα; Αυτό είναι λίγο κόκκινο, αλλά όχι τόσο κόκκινο όσο αυτό: Το σχήμα αποτοξίνωσης αναπτύχθηκε από τον L. Ron Hubbard, τον άνθρωπο που ιδρύθηκε το η διαβόητη Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Επιπλέον, ο κύριος συγγραφέας του εγγράφου αποτοξίνωσης φαίνεται να απέτυχε αποκαλύπτω οικονομική του σύγκρουση συμφερόντων για πιθανώς κέρδος από τις θεραπείες.

Ωστόσο, η εφίδρωση κάνει εκπροσωπώ μια «διαχρονική θεραπεία» στον τομέα της ιατρικής για τη δηλητηρίαση από υδράργυρο, που χρονολογείται αιώνες πίσω. Αλλά άλλες ιατρικές θεραπείες που τιμήθηκαν στο παρελθόν περιλαμβάνουν το άνοιγμα των κρανίων των ανθρώπων για την απελευθέρωση των κακών πνευμάτων ή ακόμη και τη χορήγηση υδραργύρου στους ανθρώπους. Θυμάστε το Mercurochrome; Τι πιστεύετε ότι αντιπροσώπευε το «mercuro»; Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν τον Μότσαρτ πέθανε από δηλητηρίαση από υδράργυρο που προσπαθούσε να θεραπεύσει τη σύφιλη του, αν και όλη η αιμορραγία που είχε μάλλον δεν έγινε βοήθεια είτε. Αιμοληψία, μια άλλη διαχρονική ιατρική θεραπεία που κάνει τις σάουνες της Σαηεντολογίας να φαίνονται ήπιες σε σύγκριση. Υπήρχε αναφορά περίπτωσης περιγράφεται ένα άτομο που προφανώς ανάρρωσε από δηλητηρίαση από υδράργυρο «μετά από έξι μήνες εφίδρωσης και φυσικοθεραπείας», αν και μπορεί να είχε βελτιωθεί ούτως ή άλλως. Δεν ξέρεις…μέχρι να το δοκιμάσεις.

Ο Ερμής δεν ήταν τυπικά μελετημένος, αλλά μόλυβδος ήταν. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρέμειναν σε ξηρή σάουνα 200 μοιρών για 15 λεπτά και, με βάση για τους ρυθμούς εφίδρωσης, περίπου 40 μικρογραμμάρια μολύβδου εξαναγκάστηκαν να βγουν από το σώμα, με ορισμένα άτομα να πάρει απαλλαγείτε από 100 μικρογραμμάρια ή περισσότερα ανά συνεδρία 15 λεπτών. Λοιπόν, θα μπορούσες ποτό ένα γαλόνι ζωμού κοτόπουλου και, ακόμα κι αν απορροφούσατε όλο το μόλυβδο στη σούπα με κόκαλα, θα μπορούσατε να επιστρέψετε στην αρχική σας κατάσταση μετά από μία μόνο συνεδρία σάουνας.

Είναι οι σάουνες ασφαλείς για τα παιδιά; «Με βάση τις σημερινές επιστημονικές γνώσεις, το μπάνιο στη σάουνα πόζες κανένας κίνδυνος για υγιείς ανθρώπους από την παιδική ηλικία έως την τρίτη ηλικία», αν και με ιατρική επίβλεψη δεν μπόρεσε πλήγμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικό στα παιδιά όσο και στους ενήλικες ιδρώτας πολύ περισσότερα από τα παιδιά και, φυσικά, τα παιδιά είναι αυτά που χρειάζονται περισσότερο την αποτοξίνωση από μόλυβδο, όπως μπορείτε να δείτε στο 3:36 στο δικό μου βίντεο. „Εκεί είναι μια ξεκάθαρη ανάγκη για ισχυρές δοκιμές»—στιβαρές κλινικές δοκιμές—για να δοκιμαστούν όλα αυτά, αλλά ακόμα κι αν λειτουργήσει, δεν είναι σαν να έχουν όλοι όσοι το χρειάζονται—ακόμα και εκείνοι που το χρειάζονται περισσότερο, όπως ένα παιδί στο Φλιντ του Μίσιγκαν— πρόσβαση σε σάουνα. Γι‘ αυτό ήμουν τόσο ενθουσιασμένος εύρημα μια εργασία που διερεύνησε την αλλαγή στα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παικτών μπάσκετ μετά από έντονη άσκηση. Οι σάουνες δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ιδρώσετε. Τι γίνεται με την έντονη σωματική δραστηριότητα;

Μια μελέτη βρέθηκαν ότι η αερόβια προπόνηση αντοχής οδήγησε σε πτώση των επιπέδων μολύβδου, με την κωπηλασία πιο αποτελεσματική από την ποδηλασία, αλλά πόσο καιρό και πόσο έντονη έπρεπε να είναι η προπόνηση; Το χαρτί ήταν στα γερμανικά, αλλά φαίνεται ότι οι ερευνητές αύξαναν το στατικό ποδήλατο κατά 50 Watt κάθε δύο λεπτά μέχρι τα άτομα να φτάσουν σε εξάντληση. Έτσι, ήταν πιθανώς μόνο λίγα λεπτά χωρίς σημαντική διαφορά πριν και μετά στα επίπεδα μολύβδου στο αίμα ή στα ούρα, ενώ μια ωριαία σειρά άσκησης αντοχής φάνηκε να μειώνει τα επίπεδα μολύβδου κατά περίπου 12 τοις εκατό.

Μπορούσα να διαβάσω τη μελέτη του μπασκετμπολίστα, όμως, αφού ήταν στα αγγλικά και, όπως μπορείτε να δείτε στο 4:38 στο δικό μου βίντεοτα επίπεδα μολύβδου στο αίμα των παικτών μπάσκετ κολεγίου σημαντικά αυξήθηκε—κατά σχεδόν 300 τοις εκατό—μετά από μία μόνο έντονη προπόνηση στο γήπεδο. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι ήταν επειδή ήταν τόσο μολυσμένο όπου έπαιζαν. Η μελέτη έγινε στην Τουρκία, όπου τα επίπεδα μολύβδου στον αέρα είναι τόσο υψηλά που όλη αυτή η επιπλέον αναπνοή των αθλητών προφανώς έκανε τα πράγματα χειρότερα, κάτι που νομίζω ότι υπογραμμίζει ένα σημαντικό σημείο.

Όλες οι διατροφικές τροποποιήσεις για τις οποίες έχω μιλήσει για τη δηλητηρίαση από μόλυβδο και την εφίδρωση του θα μπορούσαν να είναι σκέψη τόσο πιο πρόσφορη και λιγότερο δαπανηρή από την πρωτογενή πρόληψη—δηλαδή να βρούμε τη βασική αιτία. Ωστόσο, «αυτό αντιπροσωπεύει μια κάπως υποχώρηση από προηγούμενες δεσμεύσεις για ένα καθαρό περιβάλλον και για τη μείωση των επικίνδυνων ρύπων» καταρχήν. Πράγματι, οι διατροφικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής θα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως προσωρινές λύσεις και πρέπει να δίνεται συνεχής έμφαση τοποθετείται για την εξάλειψη του μολύβδου στα παιδικά περιβάλλοντα» καταρχήν.

Τι θα έλεγες για δίαιτα; Βλέπω Πώς να μειώσετε τα επίπεδα βαρέων μετάλλων με δίαιτα.

Τι γίνεται με τη θεραπεία χηλίωσης; Ολοκλήρωση αγοράς Δοκιμή ούρων βαρέων μετάλλων και χηλίωση για τον αυτισμό.

Τι γίνεται με το μη βαρύ μέταλλο αλουμίνιο; Βλέπω Αντιιδρωτικά και Καρκίνος του Μαστού.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar