Παρουσίαση της σειράς Story to Shelf with First Guest Creative Nature

0
Παρουσίαση της σειράς Story to Shelf with First Guest Creative Nature

Η σειρά συνεντεύξεων Story to Shelf εμβαθύνει στις ιστορίες πίσω από τους επιτυχημένους ιδρυτές επωνυμίας στο RangeMe και τα ταξίδια τους για την οικοδόμηση των εταιρειών τους και τη μεταφορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στο λιανικό εμπόριο. Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη που παίρνει συνέντευξη από αυτούς τους επιχειρηματίες και αποκτά γνώσεις από πρώτο χέρι για τις προκλήσεις τους, τις δημιουργικές λύσεις που χρησιμοποίησαν και τις τακτικές που τους βοήθησαν να πετύχουν. Ετοιμαστείτε να μάθετε από αυτούς που ήταν εκεί και το έκαναν αυτό και ανακαλύψτε τα μυστικά της επιτυχίας στη βιομηχανία λιανικής.

Ο ιδρυτής του RangeMe, Nicky Jackson, ξεκινά τη σειρά με μια συνέντευξη 1:1 με την ιδρυτή του Creative Nature, Julianne Ponan.

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργική φύση

Για άτομα με σοβαρές τροφικές αλλεργίες, τα ψώνια σε ένα παντοπωλείο μπορεί να είναι μια σειρά από Noes. Χωρίς φαγητό με ξηρούς καρπούς. Χωρίς τροφή με σπόρους. Όχι τρόφιμα με συγκεκριμένα πρόσθετα. Και για την Julianne Ponan, η οποία πάσχει από αναφυλαξία σε όλα αυτά, πολλά από τα προϊόντα χωρίς αλλεργιογόνα που μπορούσε να καταναλώσει δεν είχαν γεύση.

Ο Ponan ήταν αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό με το λανσάρισμα της Creative Nature, μιας μάρκας που ειδικεύεται σε μείγματα ψησίματος, σνακ και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Η αποστολή της ήταν διπλή: να δημιουργήσει προϊόντα εντελώς απαλλαγμένα από τα κορυφαία 14 κοινά αλλεργιογόνα και με υπέροχη γεύση.

Πήρε μια αποτυχημένη επιχείρηση με μια εξαιρετικά ποικιλόμορφη σειρά προϊόντων και τη μετέτρεψε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς απόκτηση σε μόλις 18 μήνες, φτάνοντας στη λίστα Forbes Europe 30 Under 30 στην πορεία. Η Creative Nature διαθέτει πλέον προϊόντα σε 16 χώρες και μεγάλο μέρος της έκθεσής της προέρχεται από την παρουσία της στο RangeMe και τη συμμετοχή της σε πολλές Ευρωπαϊκές Συνόδους του ECRM.

Κάνοντας τη βουτιά με τα μάτια ορθάνοιχτα

Σε ηλικία 22 ετών, ο Ponan αγόρασε το Creative Nature με μια σειρά προϊόντων που περιελάμβανε κυρίως θυμίαμα, κεριά και αγάλματα με περιορισμένη επιλογή υπερτροφών. Έβλεπε δυνατότητες στο όνομα και το λογότυπο, έτσι πήρε το ρίσκο και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος μόλις αγόρασε την εταιρεία. «Με πέταξαν κάπως στα βαθιά», εξηγεί ο Πόναν. «Υποθέτω ότι αν με ρωτούσες θα επέστρεφα και θα έκανα το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ναι, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι έμαθα πολλά. Ωστόσο, πιθανότατα θα ήταν πιο εύκολο να ξεκινήσω από το μηδέν».

Δημιουργήστε τα προϊόντα πλησιάζοντας τους πελάτες σας

Γεύση είναι το κόστος εισόδου για οποιοδήποτε προϊόν διατροφής, αλλά ειδικά για προϊόντα «χωρίς από». Αν δεν υπάρχει η γεύση, δεν θα είναι ούτε οι πελάτες. Η Ponan και η ομάδα της δοκίμασαν πολλά προϊόντα πριν βρουν τις νικητήριες συνταγές. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πλησιάσεις όσο πιο κοντά μπορείς στους πελάτες σου και πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό», λέει ο Ponan. «Κατανοώντας την ανάγκη τους, τα θέλω τους, την παλέτα γεύσης τους», γιατί μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας είναι έτοιμο για λιανική πώληση

Οι πελάτες μπορεί συχνά να είναι οι πιο σκληροί επικριτές, επομένως η δοκιμή προϊόντων είναι κρίσιμης σημασίας για την εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά. Για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα τους θα είναι τα πιο νόστιμα διαθέσιμα, η ομάδα της Creative Nature δοκίμασε εκτενώς τη γεύση μέχρι να βρει τις σωστές συνταγές.

Φυσικά, χτύπησαν μερικά χτυπήματα στην πορεία, καθένα από τα οποία έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα. Κατά τη δοκιμή προϊόντος στην εμπορική περιοχή του Λονδίνου Kingston High Street, η ομάδα σκέφτηκε ότι είχε ένα καταπληκτικό προϊόν. «Ωστόσο, όταν το δοκιμάσαμε, οι άνθρωποι το έφτυσαν ακόμη και έξω. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο για την αγορά», λέει η Ponan, σημειώνοντας ότι αυτή η στιγμή «ουάου» ήταν κρίσιμη για την ανάπτυξη του προϊόντος της.

Η συνεχής ακρόαση των πελατών για να κατανοήσουν σε βάθος τι θέλουν είναι ζωτικής σημασίας, και αφιερώνοντας χρόνο για να λάβετε σωστά τις συνταγές οδήγησε στο σνακ μπαρ ψυχρής έκθλιψης της Creative Nature να κερδίσει 2 χρυσά αστέρια σε μια τυφλή δοκιμή γεύσης στα περίφημα Great Taste Awards. καθιστώντας την την πρώτη μπάρα ψυχρής πίεσης την πρώτη που κέρδισε σε αυτή την κατηγορία.

Καθώς οι ελεγκτές γεύσης δεν μπορούσαν να δουν τη συσκευασία, δεν είχαν ιδέα ότι ήταν προϊόν «χωρίς». Τότε ήταν που η Ponan ήξερε ότι είχε ένα προϊόν έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Διεύρυνση του εύρους διανομής με το RangeMe

Γρήγορα στο σήμερα, και τα προϊόντα Creative Nature μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα όπως τα Tesco, Sainsburys, Morrisons και Asda στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε 16 χώρες παγκοσμίως, και η εταιρεία βυθίζει τα δάχτυλά της στην αγορά των ΗΠΑ. «Το έχουμε κάνει μέσω διαφόρων πλατφορμών όπως το RangeMe», λέει ο Ponan. «Έχουμε πάει στο Συνεδρίες ECRM και έκανε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό».

Όσον αφορά τη διεύρυνση της διανομής, ο Ponan επισημαίνει ότι «πραγματικά εξαρτάται από τη χώρα και νομίζω ότι πρέπει να πάρετε διαφορετικά μοντέλα για κάθε ένα». Η απευθείας προσέγγιση στα σουπερμάρκετ μπορεί να είναι πιο γρήγορη, αλλά δεν είναι πάντα εφικτή σε όλες τις χώρες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, λέει ότι μπορεί να υπάρχουν τρία ή τέσσερα άτομα στην αλυσίδα και συχνά πρέπει να συνεργαστείτε με έναν μεσίτη.

Συμβουλές του Ponan για νέους ιδρυτές και κατασκευαστές εμπορικών σημάτων

Εκεί μπαίνει το RangeMe. «Νομίζω ότι σου δίνει τη γνώση που χρειάζεσαι. Σου δίνει και βιτρίνα. Γι‘ αυτό το χρησιμοποιήσαμε, για να μπορούμε να ανεβάσουμε το προϊόν σας και να πούμε στους άλλους γι‘ αυτό. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε απευθείας με τους αγοραστές μέσω υποβολών όταν αναζητούν πραγματικά τα προϊόντα σας.“ Επιπλέον, ο Ponan συνιστά ότι μόλις συνδεθείτε ή υποβάλετε στο RangeMe, „να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και να επικοινωνήσετε μαζί τους και εκτός του RangeMe.“

Όταν συζητούσε μερικές από τις πρώτες προκλήσεις και τα λάθη της που έκανε, η Πόναν αφηγήθηκε ένα μάθημα που πήρε όταν μάρκετε για πρώτη φορά τα νέα της προϊόντα. Προσέλαβε ένα πρακτορείο δημοσίων σχέσεων και πήρε μόνο δύο κομμάτια κάλυψης που συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να είχε αποκτήσει η ίδια. Αυτό έχει χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι είναι άχρηστο, ειδικά στις πρώτες μέρες που οι πόροι είναι σπάνιοι.

Τι ακολουθεί για τη Δημιουργική Φύση;

Βραχυπρόθεσμα, η Creative Nature θα επικεντρωθεί στις εξαγωγές και στην ανάπτυξη του αποτυπώματός της στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Αυτό σημαίνει αντιμετώπιση της σχολικής αγοράς και επέκταση σε αεροπορικές εταιρείες, δύο τομείς όπου τα άτομα με αλλεργίες διατρέχουν συχνά κίνδυνο. Ευτυχώς, Τρόφιμα της ECRM & Συνεδρίες ποτών παρέχουν πρόσβαση σε τέτοιους αγοραστές σε οργανισμούς όπως αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατορίων, στρατιωτικούς επιτρόπους και άλλες μη εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Με τα τρόφιμα χωρίς αλλεργιογόνα στην τάση και στο επίκεντρο, και καθώς οι καταναλωτές κινούνται όλο και περισσότερο προς πιο υγιεινές επιλογές, το περιβάλλον είναι ώριμο ώστε η Creative Nature να συνεχίσει να ευδοκιμεί με το RangeMe και το ECRM.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar