Πώς να πετύχετε στο μάτι της καταιγίδας

0
Πώς να πετύχετε στο μάτι της καταιγίδας

Πώς να πετύχετε στο μάτι της καταιγίδας

Πώς να πετύχετε στο μάτι της καταιγίδας. Πόσες φορές έχετε χάσει την ψυχραιμία σας, έχετε θυμώσει ή έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι;

Δουλεύετε σκληρά, κάνετε ταχυδακτυλουργικά πολλά έργα στη δουλειά, είστε κάτω από την αντλία για να ολοκληρώσετε μια συμφωνία και ένας συνάδελφος έρχεται και κάνει μια απλή ερώτηση και τη χάνετε. Είναι το άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας.

Ή…

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, φτάνετε στο σπίτι έτοιμοι να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Χαιρετάς τη σύντροφό σου στην κουζίνα, εκείνη σε χτυπάει και πριν το καταλάβεις γυρνάς πίσω και τώρα έχει γίνει μια κλιμακούμενη λογομαχία.

Ο εξωτερικός μας κόσμος βρίσκεται σε συνεχή ροή με εκατομμύρια κομμάτια ερεθισμάτων που μπορούν, και κάνουν, να πατήσουν εύκολα τα κουμπιά μας και να μας κάνουν να αντιδράσουμε στη ζωή.

Όταν αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο, κανονικά δεν είναι πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί κλείνουμε πολλούς από τους εσωτερικούς μας πόρους, ενεργοποιούμε τον εγκέφαλο των ερπετών και πάμε σε μάχη, φυγή ή κρύβουμε την κατάσταση ύπαρξης. Αυτή είναι μια κατάσταση επιβίωσης.

Με τον ρυθμό της ζωής και τις επαγγελματικές, προσωπικές και παγκόσμιες προκλήσεις μας, πολλοί από εμάς ζούμε σε αυτήν την αντιδραστική κατάσταση ύπαρξης που καταστρέφει τους εσωτερικούς μας πόρους για να χρησιμοποιήσουμε τη λογική, να είμαστε δημιουργικοί και να βρούμε εφαρμόσιμες λύσεις.

Λοιπόν, πώς αντιμετωπίζουμε την πολυπλοκότητα, την αστάθεια και την ταχύτητα της ζωής και την αντιδραστικότητα μας σε αυτήν, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη νοημοσύνη μας για να λύσουμε προβλήματα, να είμαστε δημιουργικοί και να ζήσουμε μια υπέροχη ζωή;

Πρέπει να μάθουμε πώς να πετύχουμε στο μάτι της καταιγίδας.

Πώς να πετύχετε στο μάτι της καταιγίδας

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο μάτι της καταιγίδας είναι πολύ ακίνητο, ήσυχο, γαλήνιο και ήρεμο. Καθώς απομακρύνεστε από το μάτι της καταιγίδας κινείστε προς τα εξωτερικά άκρα όπου υπάρχει χάος, θόρυβος, ισχυροί άνεμοι, ιπτάμενα αντικείμενα και κίνδυνος.

Ως αναλογία, βλέπουμε τον εσωτερικό μας κόσμο του μυαλού και των συναισθημάτων μας ως το μάτι της καταιγίδας και τον εξωτερικό μας κόσμο της πραγματικότητας ως τα χαοτικά άκρα της καταιγίδας.

Παρά όλο το χάος στην περιφέρεια της καταιγίδας (μια χαοτική πραγματικότητα, εταιρική ζωή), πρέπει να διατηρήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο του μυαλού και των συναισθημάτων μας ήρεμα και να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλήρως τη δύναμη και τις δυνατότητες του μυαλού μας.

Είναι εκείνα τα εταιρικά στελέχη και διευθυντικά στελέχη που μπορούν να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τον εσωτερικό τους κόσμο που είναι σε θέση να περιηγούνται στον εξωτερικό κόσμο και να επιτυγχάνουν με συνέπεια τα επιθυμητά αποτελέσματα και αποτελέσματα πιο εύκολα με λιγότερη προσπάθεια.

Όλοι πρέπει να μάθουμε τη δεξιότητα, και είναι δεξιότητα, να παραμένουμε ήρεμοι εσωτερικά (διαχείριση μυαλού & συναισθημάτων) ενώ αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής. Πρέπει να δεσμεύσουμε όλους τους πόρους μας για να μπορέσουμε να πλοηγηθούμε με επιτυχία και να βρούμε λύσεις στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

Μόλις χάσεις το εσωτερικό παιχνίδι, έχεις ξεγελάσει τον εαυτό σου για να χάσεις το εξωτερικό παιχνίδι.

Όταν έχουμε αναπτύξει την ικανότητα να είμαστε ακίνητοι μέσα μας και να έχουμε πρόσβαση στα:

  • Λόγος
  • Θα
  • Φαντασία
  • Αντίληψη
  • Διαίσθηση
  • Μνήμη

Βάζουμε τους εαυτούς μας σε μια πολύ δυνατή θέση για να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας ρίχνει ο κόσμος (καταιγίδα).

Αν κλείσουμε αυτή την πόρτα του εσωτερικού κόσμου, έχουμε μόνο 3 επιλογές:

Το αποτέλεσμα των 3 τελευταίων επιλογών δεν ευνοεί μια καλή ζωή, μια υγιή ζωή ή μια ψυχικά ισορροπημένη και κατάλληλη ζωή.

Λοιπόν, πώς δημιουργούμε αυτή την εσωτερική γαλήνη, το μάτι της καταιγίδας, ώστε να στοιβάζουμε τις πιθανότητες υπέρ μας να ανταποκριθούμε με θετικό τρόπο στον κόσμο και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή;

Πώς να δημιουργήσετε το μάτι της καταιγίδας στον εσωτερικό σας κόσμο

Μία από τις πολύ βασικές πρακτικές που μοιράζομαι με τους εκτελεστικούς πελάτες μου που έχουν προσχωρήσει στο δικό μου Executive Coaching Service είναι να μειώσουν τις 5 αισθητηριακές εισροές τους και να αρχίσουν να χτίζουν επίγνωση γύρω από τον εσωτερικό τους κόσμο.

Αν δεν γνωρίζουμε κάτι, αυτό δεν υπάρχει για εμάς. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, τώρα υπάρχει για εμάς.

Έτσι, το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε το μάτι της καταιγίδας μέσα μας είναι να φέρουμε μια προσωπική επίγνωση στον εσωτερικό μας κόσμο. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μειώσουμε/εξαφανίσουμε τις 5 αισθητηριακές εισροές μας για ένα χρονικό διάστημα.

Όταν αφαιρέσουμε την επίγνωσή μας από τον κόσμο και την ανακατευθύνουμε στον εσωτερικό μας κόσμο, μπορούμε τώρα να πιάσουμε δουλειά και να αρχίσουμε να χτίζουμε αυτούς τους εσωτερικούς ψυχολογικούς μυς που πρόκειται να αποτελέσουν το θεμέλιο του ματιού της καταιγίδας μέσα μας.

Αυτό το πρώτο βήμα μπορεί να είναι προκλητικό επειδή έχουμε συντομεύσει το εύρος της προσοχής μας λόγω του τρέχοντος τρόπου ζωής που ζούμε και της αχαλίνωτης χρήσης της τεχνολογίας. Έχει κάνει πιο δύσκολο να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα πράγμα για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα χωρίς να περιπλανηθεί το μυαλό μας.

Θέλετε να δοκιμάσετε το εύρος της προσοχής σας; Δοκιμάστε αυτό.

Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, περάστε την ημέρα σας, ΠΙΣΩ στο μυαλό σας. Ξεκινήστε με το τελευταίο πράγμα που κάνατε το βράδυ (να πέσετε στο κρεβάτι) μέχρι το πρώτο πράγμα που κάνατε το πρωί (να σηκωθείτε από το κρεβάτι).

Δείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε πριν το μυαλό σας περιπλανηθεί εκτός θέματος σε κάτι άλλο. Θα εκπλαγείτε.

Όταν μπορείτε να περάσετε όλη αυτή τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς διακοπή, θα ξέρετε ότι αρχίζετε να χτίζετε τον ψυχολογικό σας μυ της εστίασης και της προσοχής.

Αυτή είναι μια τόσο σημαντική δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξουμε γιατί κάθε επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή εξαρτάται από την ικανότητά μας να εστιάζουμε την προσοχή μας σε κάτι αρκετά μεγάλο για να επιτύχουμε τα αποτελέσματά μας.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε το μάτι της καταιγίδας μέσα σας, ώστε να μπορείτε να έχετε όλους τους εσωτερικούς σας πόρους διαθέσιμους και έτοιμους να αντιμετωπίσετε τη ζωή, κάντε κράτηση ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία Στρατηγικής Τώρα, και ας μιλήσουμε.

Ο Paul Simos είναι ένας ολοκληρωμένος Executive Life Coach, Health Coach & Certified Trainer.
Έχει μια θεμελιώδη πεποίθηση για τους πελάτες του που πλαισιώνει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται, δηλαδή έχουν ήδη όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν. Ο ρόλος του ως προπονητής είναι να διεγείρει και να προκαλεί τους πελάτες του να ξεκλειδώσουν τις επιτυχημένες πεποιθήσεις, τις δεξιότητες και τα πρότυπα συμπεριφοράς τους.

Δωρεάν εκπαίδευση Masterclass, Πώς να έχετε περισσότερα επιτυχημένα αποτελέσματα στις επαγγελματικές και προσωπικές σας σχέσεις… Λέγοντας «ΟΧΙ» (Ο σωστός τρόπος)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar