Πώς να πουλήσετε μεταχειρισμένες συσκευές με μετρητά και να κερδίσετε το κορυφαίο δολάριο

0
Πώς να πουλήσετε μεταχειρισμένες συσκευές με μετρητά και να κερδίσετε το κορυφαίο δολάριο

Έχετε αναβαθμίσει ή αντικαταστήσει πρόσφατα πλυντήριο, στεγνωτήριο ή άλλη οικιακή συσκευή; Αν ναι, είναι δυνατό να πουλήσετε μεταχειρισμένες συσκευές για να κερδίσετε χρήματα και να ακαταστήσετε το σπίτι σας.

Μερικοί άνθρωποι ανακυκλώνουν παλιές συσκευές για μετρητά ως δευτερεύουσα φασαρία. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω προτάσεις για να πραγματοποιήσετε μια εφάπαξ πώληση και να κερδίσετε κορυφαία δολάρια.

Πώς να πουλήσετε μεταχειρισμένες συσκευές κοντά σας ή στο διαδίκτυο

Η πώληση ενός μεταχειρισμένου αντικειμένου είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ανακτήσετε το κόστος για ένα νέο ή κερδίστε χρήματα στο πλάι. Επιτρέπει επίσης στη συσκευή να αποφεύγει τη συλλογή σκόνης και σκουριάς σε έναν αποθηκευτικό χώρο.

Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε όταν πουλάτε ένα παλιό πλυντήριο, στεγνωτήριο ή άλλη συσκευή.

1. Να είστε στρατηγικοί

Θα πρέπει να είστε στρατηγικοί σχετικά με τα είδη που θα επιλέξετε εάν θέλετε να βγάλετε τα προς το ζην πουλώντας μεταχειρισμένες συσκευές.

Τα πιο επιθυμητά αντικείμενα μεγάλου εισιτηρίου περιλαμβάνουν:

 • Ροδέλα
 • Στεγνωτήριο
 • Ψυγείο
 • Κουζίνα

Οι μικρές συσκευές, όπως οι καφετιέρες και οι ηλεκτρικές σκούπες, μπορούν επίσης να είναι δημοφιλείς εάν είναι σε καλή κατάσταση αλλά φθηνότερες από τα ολοκαίνουργια είδη.

Για παράδειγμα, οι συσκευές εργασίας πωλούνται πολύ πιο εύκολα από τις αντίστοιχές τους που δεν λειτουργούν. Εάν αποφασίσετε να επισκευάσετε και να αναποδογυρίσετε παλιά μηχανήματα, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε αυτά που επισκευάζονται εύκολα και οικονομικά.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θα προσφέρετε παράδοση στον αγοραστή, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη ή τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μεταφέρουν μια συσκευή στην τοποθεσία τους.

Εάν έχετε εμπειρία στη στερέωση συσκευών, αυτό μπορεί να γίνει α επικερδής παράπλευρη φασαρία. Εφόσον το αντικείμενο φαίνεται καλό αλλά έχει μόνο μερικά απλά εξαρτήματα προς αντικατάσταση, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

2. Τραβήξτε καλές φωτογραφίες

Οι ποιοτικές φωτογραφίες είναι απαραίτητες όταν είστε έτοιμοι να καταχωρήσετε τη συσκευή σας στο διαδίκτυο. Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς φαίνεται το αντικείμενο.

Σκεφτείτε τι αναζητάτε στις εικόνες όταν ψωνίζετε κάτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smartphone σας ή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Δεν είναι δύσκολο να βγάλεις μια καλή φωτογραφία με κανένα από τα δύο, ειδικά όταν κάνεις τα εξής:

 • Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καλά φωτισμένη
 • Τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες
 • Συμπεριλάβετε εικόνες ζημιών

Η λήψη καθαρών και λεπτομερών φωτογραφιών μπορεί να εξαλείψει πρόσθετες ερωτήσεις από τον αγοραστή σχετικά με την κατάσταση της συσκευής και να επιταχύνει τη διαδικασία και για τους δύο σας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εγγράψετε ένα σύντομο βίντεο της λειτουργίας του μηχανήματος, εάν πρόκειται να το αποσυνδέσετε και να το αποθηκεύσετε, καθώς ο αγοραστής δεν μπορεί να δοκιμάσει πλήρως τη συσκευή μέχρι να τη συνδέσει στο σπίτι.

Αυτό το βίντεο είναι ένας εύκολος τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη και πιθανώς να κάνετε μια πώληση νωρίτερα.

3. Να είστε περιγραφικοί και ειλικρινείς

Οι περισσότεροι αγοραστές θέλουν να διαβάσουν την πλήρη περιγραφή πριν ρωτήσουν για ένα αντικείμενο προς πώληση. Πιθανότατα να το κάνετε και εσείς, οπότε να θυμάστε ότι όταν προσπαθείτε να πουλήσετε μεταχειρισμένες συσκευές για χρήματα.

Μια μεγάλη περιγραφή θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Ηλικία της συσκευής
 • Το εμπορικό σήμα
 • Διαστάσεις της συσκευής
 • Η σημερινή του κατάσταση

Να είστε ειλικρινείς και μην πείτε ότι είναι «σαν καινούργιο» εάν το αντικείμενο είναι φορεμένο. Εάν υπάρχουν προβλήματα με τη συσκευή, συμπεριλάβετε το ή αναφέρετε πόσο καλά λειτουργεί.

Η συμπερίληψη του σειριακού αριθμού μπορεί να είναι χρήσιμη, καθώς ορισμένοι αγοραστές επιθυμούν να ερευνήσουν το κόστος των ανταλλακτικών πριν κάνουν μια προσφορά.

Αξίζει επίσης να αναφέρετε γιατί πουλάτε τη συσκευή εξαρχής.

Εάν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι που έχει ήδη πλυντήριο και στεγνωτήριο και θέλετε να απαλλαγείτε από το τρέχον σετ σας το συντομότερο δυνατό, φροντίστε να το συμπεριλάβετε στην περιγραφή.

Το πιο σημαντικό, θέλετε να γράψετε μια διαφήμιση που να ξεχωρίζει. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό τίτλο που να είναι περιγραφικός και να τονίζει τα χαρακτηριστικά του, έτσι ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν οι χρήστες την καταχώρισή σας.

4. Ελέγξτε την τιμολόγηση

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς να τιμολογήσετε τη συσκευή σας. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι συγκρίνοντας τι αναφέρουν άλλοι παρόμοιες συσκευές σε τοπικούς ιστότοπους.

Μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε υπόψη την ηλικία και την κατάσταση της συσκευής.

Για παράδειγμα, ένα παλιό πλυντήριο ρούχων μπορεί να κοστολογηθεί παρόμοια με άλλες διαδικτυακές καταχωρίσεις, αφού πιθανώς υπάρχουν αρκετές. Μπορεί επίσης να αποφασίσετε να το αναφέρετε λίγο φθηνότερα για να κάνετε μια γρήγορη πώληση.

Αντίθετα, ένα στεγνωτήριο ηλικίας περίπου δύο ετών μπορεί να μην έχει πολλές συγκρίσιμες καταχωρίσεις. Σε αυτό το σενάριο, μπορείτε να αναζητήσετε το κόστος του ολοκαίνουργιου προϊόντος και να προσαρμόσετε την τιμολόγηση δεδομένου ότι χρησιμοποιείται αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί.

Μπορεί επίσης να θέλετε να συμπεριλάβετε μια εικόνα της συσκευής στον ιστότοπο ενός λιανοπωλητή. Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης της εικόνας και της τιμής για να δείξετε στους πιθανούς αγοραστές τη διαφορά τιμής.

Οι άνθρωποι συχνά θέλουν να διαπραγματεύονται μια χαμηλότερη τιμή από αυτή για την οποία καταχωρίζετε το προϊόν. Μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία όταν οι άνθρωποι το κάνουν αυτό και μπορείτε να χάσετε πολύ χρόνο παζαρεύοντας.

Αντίθετα, εάν αναφέρετε μια ηλεκτρική κουζίνα για 400 $ και δείξετε ότι θα ήταν 650 $ για να αγοράσετε μια νέα στο κατάστημα, αυτό θα δείξει στους ανθρώπους ότι λαμβάνουν ήδη μια δίκαιη τιμή.

5. Σκεφτείτε πώς να μεταφέρετε τη συσκευή

Οι μεγάλες συσκευές είναι ογκώδεις και ενδέχεται να μην πωλούνται τόσο γρήγορα όσο οι μικρότερες που χωρούν εύκολα στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου ή είναι ελαφριές.

Ως αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βοηθήσετε τους αγοραστές να μεταφέρουν το αντικείμενο στο όχημά τους. Επιβεβαιώστε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι ο αγοραστής έχει ένα αρκετά μεγάλο όχημα ή ρυμουλκούμενο για να χωρέσει τη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε εθελοντικά οποιοδήποτε από τα εργαλεία μετακίνησης σας ή να τους προτείνετε να νοικιάσουν κάποια από αυτά Κατάστημα ειδών σπιτιού. Ένα φορτηγό φορτίου μπορεί να είναι απαραίτητο για τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων. Οι ενοικιάσεις ξεκινούν από περίπου 20 $, επομένως συμπεριλάβετε τυχόν κόστη στο περιθώριο κέρδους σας.

Ωστόσο, εάν δεν σκοπεύετε να βοηθήσετε τον αγοραστή με τη μετακίνηση της χρησιμοποιημένης συσκευής, διευκρινίστε το στην περιγραφή σας.

6. Να είστε ευγενικοί

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να φιλοξενήσετε ανθρώπους, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με ογκώδεις και ακριβές συσκευές. Η απλή απάντηση σε ένα ερώτημα έγκαιρα μπορεί να βοηθήσει πολύ και να σας βοηθήσει να πουλήσετε την παλιά σας συσκευή πιο γρήγορα.

Εάν είστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις ή „καλύτερες προσφορές“, αναφέρετε το στη διαφήμισή σας. Εάν η τιμή σας είναι σταθερή, πείτε το επίσης.

Αν και μπορεί να είναι εύκολο να παραβλεφθεί, η καλή επικοινωνία είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα πουλώντας πράγματα ή ολοκληρώνοντας άλλες εργασίες.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοινοποιήσετε ότι η συσκευή σας ήταν „διασταυρούμενη“ αν την καταχωρούσατε σε περισσότερες από μία εφαρμογές πώλησης.

Η ανάρτηση σε πολλές πλατφόρμες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερη έκθεση για τη χρησιμοποιημένη συσκευή σας και βοηθά στην ταχύτερη πώληση της.

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη για πώληση μεταχειρισμένων συσκευών;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να πουλάτε παλιές συσκευές με μετρητά. Χωρίς αυτή τη γνώση, δεν θα κερδίσετε όσο θέλετε.

Επιπλέον, το να γνωρίζετε τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε να πουλάτε τις μεταχειρισμένες συσκευές σας είναι απαραίτητο για να προσεγγίσετε περισσότερους αγοραστές και να χρεώσετε ανταγωνιστικές τιμές.

Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για άτομα που προσπαθούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα είδη τους, καθώς είναι δωρεάν και έχει πολλούς χρήστες. Απλώς πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Facebook για να ξεκινήσετε στο Marketplace.

Όλη η επικοινωνία γίνεται στην εφαρμογή Facebook Messenger. Οι περισσότεροι αγοραστές είναι πρόθυμοι να έρθουν στο σπίτι σας για να παραλάβουν το αντικείμενο ή να συναντηθούν κάπου, κάτι που σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει επίσης στους φίλους σας να μοιράζονται την ανάρτησή σας και μπορείτε να συμπεριλάβετε την καταχώρισή σας στη σελίδα αγοράς και πώλησης της γειτονιάς σας ή σε μια ομάδα πωλήσεων γκαράζ.

Επιπλέον, οι αγοραστές ολοκληρώνουν την αγορά μέσω χρεωστικής κάρτας εντός της εφαρμογής, εάν προτιμάτε να λαμβάνετε ψηφιακές πληρωμές από μετρητά. Δεν υπάρχουν χρεώσεις πώλησης έως ότου αποστείλετε ένα πωλούμενο αντικείμενο, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες εφαρμογές για την πώληση αντικειμένων.

Craigslist

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν πράγματα Craigslist επειδή είναι ένας από τους παλαιότερους ιστότοπους διαδικτυακών πωλήσεων. Μπορείτε να πουλήσετε σχεδόν οτιδήποτε στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των μεταχειρισμένων συσκευών.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να δείτε καταχωρίσεις ή να επικοινωνήσετε με τους αγοραστές. Η καταχώριση ενός στοιχείου είναι εύκολη, αν και χρειάζεστε έναν λογαριασμό για να αναδημοσιεύσετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε τη διαφήμισή σας.

Μια δωρεάν καταχώρηση διαρκεί από 30 έως 45 ημέρες, ανάλογα με την πόλη και την κατηγορία. Είναι δυνατή η δωρεάν ανανέωση μιας καταχώρισης, γεγονός που την τοποθετεί ξανά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

OfferUp

OfferUp είναι μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή τοπικής πώλησης καθώς είναι δωρεάν, εύκολη στη χρήση και δίνει έμφαση στην ασφάλεια. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να προσθέσετε την πρώτη σας καταχώριση σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Όχι μόνο αυτή η πλατφόρμα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές πουλήστε πράγματα τοπικά, αλλά μπορείτε επίσης να στείλετε αντικείμενα. Ενώ η αποστολή μπορεί να μην λειτουργεί για μεγάλες συσκευές, θα λειτουργήσει για αμέτρητα άλλα αντικείμενα.

Ωστόσο, για τις αποστολές ισχύουν χρεώσεις πώλησης.

Μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις από πιθανούς αγοραστές και να διαπραγματευτείτε απευθείας από την εφαρμογή. Οι καταχωρίσεις που βρίσκονται πιο κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία του αγοραστή εμφανίζονται πρώτα.

Το OfferUp έχει αυξηθεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών και είναι ένα από τα καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Craigslist για την πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων.

5 μίλια

Από το 2014, 5 μίλια ήταν μια άλλη μεγάλη πηγή για την πώληση συσκευών. Η πλατφόρμα έχει μια απλή αποστολή να σας βοηθήσει να πουλήσετε ένα αντικείμενο σε κάποιον άλλο εντός πέντε μιλίων από το μέρος που ζείτε.

Οι αγοραστές έχουν την επιλογή να ακολουθούν τους πωλητές, ώστε να μπορούν εύκολα να συμβαδίζουν με κάθε νέα καταχώριση.

Τα 5 μίλια είναι μια επιλογή σε πολλές μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η περιοχή του μετρό του Ντάλας είναι ο πιο πολυσύχναστος κόμβος της εφαρμογής.

Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Facebook για να ξεκινήσετε να πουλάτε σε αυτήν την πλατφόρμα, αλλά είναι δωρεάν.

VarageSale

VarageSale είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος πώλησης γκαράζ όπου μπορείτε να πουλήσετε τις μεταχειρισμένες συσκευές σας. Παρόμοια με άλλες πλατφόρμες πώλησης συσκευών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καταχώριση δωρεάν για την πώληση των αντικειμένων σας.

Οι πωλητές μπορούν να ψωνίσουν σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Για να ξεκινήσετε, θα επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας μέσω του Facebook.

Αυτή η επαλήθευση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους κάνουν ελέγχους ασφαλείας στα μέλη τους. Κάθε άτομο πρέπει να έχει λάβει έγκριση για χρήση της πλατφόρμας από έναν διαχειριστή.

eBay

eBay σας επιτρέπει να πουλάτε σχεδόν οτιδήποτε στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων μικρών και μεγάλων συσκευών.

Ίσως πιστεύετε ότι αυτή η διαδικτυακή αγορά είναι μόνο για αντικείμενα που θέλετε να στείλετε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι δυνατό να πουλήσετε αντικείμενα και τοπικά επιλέγοντας την επιλογή „Τοπική παραλαβή“.

Δυστυχώς, ισχύουν χρεώσεις πώλησης περίπου 13 τοις εκατό για πωλούμενα αντικείμενα, οπότε ίσως να θέλετε να το λάβετε υπόψη ιστοσελίδες όπως το eBay για να αποφύγετε αυτή τη χρέωση όταν ζητάτε από τον αγοραστή να παραλάβει το αντικείμενο.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το eBay για συναλλαγές μεγάλων αποστάσεων, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να είναι η καλύτερη για την πώληση ανταλλακτικών συσκευών ή μικρών συσκευών που είναι σχετικά εύκολα και φθηνά στην αποστολή.

Τοπικοί ανακυκλωτές παλιοσίδερων

Μια τελευταία επιλογή είναι να μεταφέρετε τη χρησιμοποιημένη συσκευή σας σε μια μάντρα απορριμμάτων. Αυτή η στρατηγική είναι καλύτερη αν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές και δεν μπορέσατε να την πουλήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε έναν τοπικό μεταπωλητή συσκευών.

Δεν θα πάρετε κορυφαίο δολάριο για τις ανεπιθύμητες συσκευές σας και πιθανότατα θα χρειαστεί να τις μεταφέρετε μόνοι σας. Ωστόσο, είναι ένας νόμιμος τρόπος για να βγάλετε λίγα επιπλέον μετρητά.

Πριν φορτώσετε το όχημά σας, δείτε εάν η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης παλιοσίδερων έχει περιορισμούς. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην δέχονται ψυγεία ή καταψύκτες που περιέχουν ψυκτικό, καθώς αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον.

Διαβάστε τον οδηγό μας σκραπ κοντά μου για να μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε αυτήν την επιλογή.

Μπορώ να έχω ένα κατάστημα να παραλάβει την παλιά μου συσκευή;

Τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών και οι εθνικοί έμποροι λιανικής θα χρεώσουν ένα τέλος για να μεταφέρουν τις παλιές σας συσκευές. Είναι δυνατό να παραιτηθείτε από το τέλος εάν κάνετε μια αγορά που πληροί τις προϋποθέσεις ή είστε επαγγελματίας ανάδοχος.

Οι όροι τιμολόγησης και μεταφοράς διαφέρουν ανάλογα με τον έμπορο.

Μερικά από τα καταστήματα που συμμετέχουν περιλαμβάνουν τα Best Buy, Home Depot και Lowe’s. Μπορεί να είστε υπεύθυνοι για την αποσύνδεσή του και την αφαίρεση κινητών μερών, συμπεριλαμβανομένων των θυρών ή των εύκαμπτων σωλήνων.

Συμπέρασμα

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πώληση συσκευών όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια με μετρητά, αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να σας βοηθήσουν. Κάθε ένα είναι αξιόπιστο και σας επιτρέπει να πουλήσετε το προϊόν σας γρήγορα για να κερδίσετε χρήματα γρήγορα.

Ένα άλλο καλό πράγμα σχετικά με αυτούς τους ιστότοπους διαδικτυακών πωλήσεων είναι ότι είναι δωρεάν και χρησιμοποιούνται ευρέως. Αυτό επιτρέπει σε περισσότερα άτομα να δουν την καταχώρισή σας.

Αφιερώστε χρόνο όταν δημοσιεύετε την καταχώρισή σας και θυμηθείτε να τραβάτε καθαρές φωτογραφίες. Να είστε εξαιρετικά λεπτομερείς, ώστε οι πιθανοί αγοραστές να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Τι κάνετε με τις παλιές συσκευές όταν πρέπει να τις αντικαταστήσετε;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar