Πώς να σας ανακαλύψουν οι λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου: Κατανόηση των Βρετανών Καταναλωτών

0
Πώς να σας ανακαλύψουν οι λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου: Κατανόηση των Βρετανών Καταναλωτών

Προτού λανσάρετε την επωνυμία σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβαίνει στη σημερινή αγορά λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς μπορεί να διαφέρει από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται επί του παρόντος η επωνυμία σας. Είτε η βρετανική αγορά είναι γνωστή περιοχή είτε είναι εντελώς νέα, δείτε εδώ βουτήξτε βαθιά στην κατανόηση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, των λιανοπωλητών και του τρόπου με τον οποίο η επωνυμία σας μπορεί να κατανοήσει ένα νέο σύνολο καταναλωτών.

Κατανόηση της λιανικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου

Πάνω από τα μισά βιομηχανία £456 δις κυριαρχείται από τα σούπερ μάρκετ, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για μάρκες τροφίμων και ποτών που επιθυμούν να επεκταθούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Για χρόνια, οι «τέσσερις μεγάλοι» έμποροι λιανικής ήταν οι Tesco, Sainsbury’s, Asda και Morrisons, αλλά εκπτωτικά σούπερ μάρκετ όπως η Aldi επεκτείνονται γρήγορα στην αγορά. Τώρα που η Aldi ξεπερνά τις επιδόσεις της Morrisons όσον αφορά το μερίδιο αγοράς παντοπωλείων της χώρας, οι «τέσσερις μεγάλοι» δεν υπάρχουν πια.

Όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες, η αύξηση του κόστους λόγω του πληθωρισμού αλλάζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών και η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο πληθωρισμός των τιμών των παντοπωλείων είναι αύξηση 14,4%, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να έλκονται ακόμη περισσότερο προς τις επωνυμίες ιδιωτικής ετικέτας ή καταστημάτων έναντι επωνυμιών για να μειώσουν το εβδομαδιαίο κόστος δαπανών τους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα εμπόρων λιανικής μετά τα σούπερ μάρκετ είναι οι εκπτωτικές εταιρείες, οι οποίες κατέχουν περίπου το 20% του μεριδίου αγοράς, ακολουθούμενες από τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές και τους λιανοπωλητές.

Ανακαλύφθηκε από Βρετανούς λιανοπωλητές.

Οι σημερινές τάσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαφέρουν τόσο πολύ από αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βλέπουμε τάσεις όπως η βιωσιμότητα, το κοινωνικό εμπόριο, οι παντοκαναλικές εμπειρίες αγορών και τα ευέλικτα σχέδια πληρωμών να απογειώνονται μεταξύ των λιανοπωλητών και των καταναλωτών τους. Δώστε στον εαυτό σας το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατανοώντας πού διαφέρει η συμπεριφορά των Βρετανών καταναλωτών.

Πριν απευθυνθείτε σε έναν πωλητή λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα σχέδιο ενεργοποίησης λιανικής, κατανοείτε τους τελωνειακούς κανονισμούς, έχετε επιλέξει έναν καλό διανομέα, κατανοείτε την ανταγωνιστικότητα της κατηγορίας σας σε αυτή τη νέα αγορά και ότι είστε ενημερωμένοι για τα διαπιστευτήριά σας βιωσιμότητας. Το πιο σημαντικό από όλα, γνωρίζετε τους αγοραστές-στόχους του λιανοπωλητή.

Θέλετε να ακούσετε περισσότερες συμβουλές για την πώληση προϊόντων σε λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου και την κατανόηση της συμπεριφοράς των Βρετανών καταναλωτών; Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Global Insights: Πώς να σας ανακαλύψουν οι λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου διαδικτυακό σεμινάριο με τους Andrew Cole και Sean McCurley από την Bridgethorne Ltd.

Τι αναζητούν οι κορυφαίοι λιανοπωλητές στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Στο πρόσφατο διαδικτυακό μας σεμινάριο, ειδικοί της λιανικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τους κορυφαίους εμπόρους λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τις μεμονωμένες βασικές στρατηγικές πρωτοβουλίες του εμπόρου λιανικής που προχωρούν. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο του τι αναζητούν οι κορυφαίοι λιανοπωλητές στο Ηνωμένο Βασίλειο:

Tesco – Ως ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με έλεγχο σχεδόν του 25% της λιανικής αγοράς, η Tesco κατέχει ηγετική θέση στην προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας. Η δημιουργία μιας πολυκαναλικής εμπειρίας αγορών με την παρουσία της στο διαδίκτυο και η αύξηση της αφοσίωσης των πελατών με την Clubcard της ήταν μεγάλες προτεραιότητες για τον πωλητή λιανικής. Οι μάρκες που ελπίζουν να προσελκύσουν την προσοχή των αγοραστών της Tesco πρέπει να έχουν υγιή και βιώσιμα προϊόντα που προστατεύουν τόσο το περιβάλλον όσο και την ευημερία των πελατών τους. Η Tesco εστιάζει επίσης στην ανύψωση διαφορετικών φωνών, καθώς η ποικιλομορφία των προμηθευτών και η ενσωμάτωση συνεχίζουν να τείνουν στις περισσότερες παγκόσμιες αγορές.

Sainsbury’s – Με μια πιο πλούσια πελατειακή βάση, ο δεύτερος μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Sainsbury’s, έχει απομακρυνθεί από τον πόλεμο τιμών με τους ανταγωνιστές του, εστιάζοντας στη διαφοροποίηση των προσφορών των προϊόντων του. Ενδιαφέρεται πάντα για επωνυμίες που μπορούν να φέρουν κάτι νέο και καινοτόμο στα ράφια των καταστημάτων της, ακόμα κι αν είναι απλώς μια πιο υγιεινή, πιο βιώσιμη επιλογή από ό,τι διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η Sainsbury’s γνωρίζει ότι οι πελάτες της είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα ανά είδος, εάν η αξία είναι εκεί.

Asda – Ο τρίτος μεγαλύτερος λιανοπωλητής του Ηνωμένου Βασιλείου, η Asda, δίνει προτεραιότητα σε τρεις βασικές στρατηγικές πρωτοβουλίες: καλύτερος πλανήτης, καλύτερες ζωές και καλύτερες επιχειρήσεις. Προσπαθεί να προστατεύσει τον πλανήτη, να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για τους υπαλλήλους της και να κάνει την πιο υγιεινή επιλογή εύκολη παρέχοντας στους πελάτες της προσιτές και θρεπτικές επιλογές. Οι επωνυμίες που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορούν να προσφέρουν υγιεινά και βιώσιμα προϊόντα σε προσιτή τιμή μπορεί να τραβήξουν την προσοχή της Asda.

Συνολικά, οι ειδικοί μας στο λιανικό εμπόριο ονόμασε φυτικά, χωρίς/χαμηλό αλκοόλ, βιώσιμα νοικοκυριά, παγκόσμια τρόφιμα, κιτ/κουτιά γευμάτων, υγιεινά σνακ και βιταμίνες/συμπληρώματα ως τις κατηγορίες υψηλότερης ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιωσιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η βιωσιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τεράστια αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιωσιμότητα, αλλά και επειδή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει θεσπίσει πολύ αυστηρότερους νόμους και κανονισμούς για τους λιανοπωλητές όσον αφορά τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων και συσκευασίας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και τα αποτυπώματα άνθρακα τους. Οι έμποροι λιανικής βασίζονται στους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζονται για να τους βοηθήσουν με τους στόχους αειφορίας τους και αυτοί που μπορούν να τους ανταποκριθούν γίνονται κορυφαίες επιλογές για τον έμπορο λιανικής. Ακολουθούν μερικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που πρέπει να γνωρίζετε εάν σκοπεύετε να επεκταθείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος.

Ο φόρος πλαστικών συσκευασιών – Την 1η Απριλίου 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο Φόρος πλαστικών συσκευασιών τέθηκε σε ισχύ για να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πλαστικό, φορολογώντας όλες τις πλαστικές συσκευασίες που κατασκευάζονται ή εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν αποτελούν τουλάχιστον το 30% ανακυκλωμένο πλαστικό. Αντί να πληρώσουν πρόστιμο, οι λιανοπωλητές θα κοιτάξουν τους προμηθευτές τους για να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιείται η σωστή συσκευασία.

Καθαρό μηδέν μέχρι το 2050 – Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη μεγάλη οικονομία που ψήφισε νόμο για καθαρές μηδενικές εκπομπές, απαιτώντας από αυτό να μηδενίσει όλες τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. Αυτή η πρωτοβουλία απαιτεί από τους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι διαφανείς σχετικά με τα σχέδιά τους για την επίτευξη αυτού του στόχου και οι λιανοπωλητές θα ζητώντας το ίδιο από τις μάρκες που επιβιβάζονται.

Κανονισμός HFSS – Νέοι κανόνες για τον τρόπο πώλησης προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι (HFSS) τέθηκαν σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2022, ενώ περισσότεροι κανονισμοί θα τεθούν τον Ιανουάριο του 2024. Αυτός ο κανονισμός δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει πιο υγιεινές δίαιτες και να διαχειριστεί την παχυσαρκία. Οι μάρκες με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλή προϊόντα HFSS έχουν γίνει ευκολότερες να πουλήσουν οι λιανοπωλητές.

Ενώ υπάρχουν πολλές μάρκες βιώσιμων τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει μεγάλο κενό στη διαθεσιμότητα προϊόντων βιώσιμης υγείας, ομορφιάς και γενικών εμπορευμάτων. Τα προϊόντα αειφόρου οικιακού καθαρισμού και κατοικίδιων ζώων είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από τους μεγάλους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές τους.

Δείξτε τη δυνατότητα διανομής σας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο RangeMe

Οι λιανικοί αγοραστές αναζητούν προμηθευτές που διαθέτουν δυνατότητες διανομής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δείξτε αυτό στο δικό σας Προφίλ RangeMe ώστε οι αγοραστές να βρίσκουν εύκολα τα προϊόντα σας!

Είστε αγοραστής στο RangeMe και αναζητάτε προμηθευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο; Περιηγηθείτε σε βρετανικές μάρκες και προϊόντα εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar