Τι ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζομαι για ροή τηλεόρασης;

0
Τι ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζομαι για ροή τηλεόρασης;

Το κόψιμο του καλωδίου στο καλώδιο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων. Προτού επιλέξετε μια προσιτή υπηρεσία ροής, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε επιλογή έχει ελάχιστες απαιτήσεις ταχύτητας Διαδικτύου.

Το buffer και το πάγωμα κατά τη ροή βίντεο είναι απογοητευτικό. Μπορεί να σας κάνει να χάσετε παιχνίδια ή να διακόψετε το τέλος της αγαπημένης σας παράστασης.

Η σύνδεση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι απαραίτητη για όλους εναλλακτικές λύσεις καλωδιακής τηλεόρασης. Έχουμε τη σέσουλα για το πόσα megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) χρειάζεστε για ροή σε καθεμία από τις κύριες εναλλακτικές λύσεις για το καλώδιο.

Πόσα Mbps χρειάζεστε για ροή τηλεόρασης;

Τουλάχιστον 1 Mbps είναι απαραίτητο για τη ροή βίντεο σε τυπική ευκρίνεια (SD). Για ροή σε υψηλή ευκρίνεια (HD), πρέπει να έχετε τουλάχιστον 3 Mbps. Ωστόσο, οι εφαρμογές ροής διαφέρουν ως προς το τι προτείνουν.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες ροής ζωντανής τηλεόρασης συνήθως έχουν υψηλότερες απαιτήσεις ταχύτητας.

Η συντακτική μας επιτροπή συγκέντρωσε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μια ποιοτική εμπειρία ροής με όλες τις μεγάλες υπηρεσίες.

Εάν η ταχύτητα διαδικτύου σας είναι περίπου 10 Mbps, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε ροή χρησιμοποιώντας τις περισσότερες πλατφόρμες. Ακολουθεί η ελάχιστη συνιστώμενη ταχύτητα λήψης που απαιτείται για κάθε υπηρεσία.

fuboTV

FuboTV είναι μια από τις λίγες υπηρεσίες αντικατάστασης καλωδίων που προσφέρει ροή 4K. Δεν είναι διαθέσιμο για όλες τις παραστάσεις, αλλά είναι ένα ωραίο προνόμιο. Αυτή η δυνατότητα απαιτεί ταχύτητα λήψης τουλάχιστον 25 Mbps.

Αν θέλετε SD, θα χρειαστείτε ταχύτητα τουλάχιστον 3 Mbps. Το HD απαιτεί τουλάχιστον 10 Mbps εάν κάνετε ροή σε τηλεόραση.

Hulu Live

Hulu απαιτεί τις ίδιες συνιστώμενες ταχύτητες εάν έχετε την επιλογή Live ή κατ‘ απαίτηση.

Η υπηρεσία προτείνει τουλάχιστον 1,5 Mbps για ροή SD, 3 Mbps για ροή σε 720p, 6 Mbps για 1080p και 16 Mbps για ροή 4K Ultra HD.

Philo

Philo δεν προσφέρει ροή 4K, επομένως οι ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο δεν θα χρειαστεί να είναι τόσο υψηλές.

Ο πάροχος ροής συνιστά τουλάχιστον 3 Mbps για ροή SD, 7 Mbps για ροή HD σε μία τηλεόραση και 13 Mbps για ροή πολλαπλών τηλεοπτικών HD HD.

Sling TV

Sling TV δεν παρέχει τόση κατεύθυνση όσο άλλες υπηρεσίες ροής βίντεο.

Συνιστούν τουλάχιστον 5 Mbps για μία μόνο ροή περιεχομένου βίντεο και 25 Mbps για πελάτες με συνεχή χρήση Διαδικτύου σε πολλές συσκευές.

Vidgo

Vidgo Επίσης, δεν παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα που απαιτείται για βέλτιστες αναλύσεις βίντεο.

Οι περισσότερες αναφορές δείχνουν ότι ο πάροχος συνιστά τουλάχιστον 1,5 Mbps για ροή SD, 3 Mbps για ροή 720p και 6 Mbps για 1080p.

YouTube TV

YouTube TV προσφέρει ροή 4K, αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό περιεχομένου. Επιπλέον, θα πληρώνετε επιπλέον 9,99 $ ανά μήνα για αυτήν την πρόσθετη υπηρεσία.

Ο γίγαντας ροής συνιστά τουλάχιστον 3 Mbps για περιεχόμενο SD, 7 Mbps για μία ροή HD και 13 Mbps για περιεχόμενο HD σε πολλαπλές ροές.

Πόσα Mbps χρειάζεστε για ροή τηλεόρασης κατ‘ απαίτηση;

Μπορείτε να ζήσετε χωρίς ζωντανή τηλεόραση ή σκέφτεστε μια υπηρεσία ροής κατά παραγγελία; Ακολουθούν προτάσεις ταχύτητας Διαδικτύου για πλατφόρμες κατ‘ απαίτηση.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video είναι μια καλή επιλογή για πρωτότυπο περιεχόμενο και ταινίες κατά παραγγελία. Προσφέρει επίσης ροή 4K.

Συνιστούν τουλάχιστον 1 Mbps για ροή SD, 3,5 Mbps για ροή HD και 15 Mbps για 4K.

Apple TV+

Apple TV+ δεν παρέχει σαφείς απαιτήσεις ελάχιστης ταχύτητας Διαδικτύου.

Συνιστούμε τουλάχιστον 5 Mbps για ροή HD και 25 Mbps για περιεχόμενο 4K.

Discovery+

Discovery+ είναι μια δημοφιλής υπηρεσία για τους λάτρεις του περιεχομένου του τρόπου ζωής. Δίνουν σαφείς οδηγίες σχετικά με την ταχύτητα Διαδικτύου που χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε περιεχόμενο.

Η πλατφόρμα συνιστά τουλάχιστον 2,5 Mbps για ροή SD και 4 Mbps για ροή HD.

Disney+

Disney+ δεν προσφέρει τρόπο ροής σε SD. Εάν το επιχειρήσετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προσωρινή αποθήκευση.

Η υπηρεσία συνιστά τουλάχιστον 5 Mbps για περιεχόμενο HD και 25 Mbps για περιεχόμενο 4K.

ESPN+

ESPN+ λειτουργεί παρόμοια με το Disney+.

Συνιστώνται τουλάχιστον 5 Mbps για περιεχόμενο HD και 25 Mbps για περιεχόμενο 4K.

HBO Max

HBO Max δεν προσφέρει ροή σε SD ή 4K, επομένως δεν απαιτεί απαραιτήτως γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Συνιστούν τουλάχιστον 5 Mbps για ροή βίντεο ποιότητας HD.

Hulu

Η ταχύτητα που απαιτείται για τη ροή του Hulu δεν διαφέρει από αυτή Hulu με ζωντανή τηλεόραση.

Η Hulu προτείνει τουλάχιστον 1,5 Mbps για ροή SD, 3 Mbps για ροή σε 720p, 6 Mbps για 1080p και 16 Mbps για ροή 4K Ultra HD.

Netflix

Netflix έχει τέσσερα διαφορετικά σχέδια, το καθένα με διαφορετικές αναλύσεις βίντεο.

Συνιστούν τουλάχιστον 3 Mbps για τη βασική συνδρομή (SD), τουλάχιστον 5 Mbps για τυπική (HD) και τουλάχιστον 25 Mbps για Premium (4K).

Paramount+

Paramount+ είναι το σπίτι ροής περιεχομένου που σχετίζεται με το CBS και την Paramount. Παρέχουν ελάχιστες οδηγίες σχετικά με τις απαιτήσεις ταχύτητας Διαδικτύου.

Ο πάροχος απλώς προτείνει να έχετε τουλάχιστον 4 Mbps για τη ροή περιεχομένου ποιότητας HD.

Παγώνι

Παγώνι είναι μια υπηρεσία ροής κατ‘ απαίτηση που διαχειρίζεται η NBCUniversal. Δεν παρέχουν μεγάλη κατεύθυνση στις ανάγκες ταχύτητας.

Απλώς λένε ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 2,5 Mbps για περιεχόμενο SD. Το Peacock προβάλλει επίσης περιορισμένο περιεχόμενο σε 4K, αλλά πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Peacock Premium για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Τι είναι το εύρος ζώνης;

Το εύρος ζώνης είναι ένας άλλος κοινός όρος για τα Mbps. Ουσιαστικά σημαίνει πόσο γρήγορα μπορείτε να κατεβάσετε ή να ανεβάσετε δεδομένα από τον ιστό στον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας.

Το εύρος ζώνης κατανέμεται μεταξύ όλων των συσκευών του σπιτιού σας. Εάν έχετε πολλές συσκευές και χρήστες στον ιστό ταυτόχρονα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προκλήσεις όταν προσπαθείτε να μεταδώσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές.

Λάβετε αυτό υπόψη όταν εξετάζετε τις απαιτήσεις διαφορετικών εναλλακτικών καλωδίων.

Τι επηρεάζει την ταχύτητα του Διαδικτύου

Υπάρχουν πολλά που σχετίζονται με το πόσο γρήγορα μπορείτε να σερφάρετε στον ιστό ή να κάνετε ροή περιεχομένου. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να εμποδίσουν την ταχύτητα.

Τύπος σύνδεσης

Οι συνδέσεις που είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των ταχυτήτων σας στο διαδίκτυο. Εάν ζείτε σε μια αγροτική ή απομακρυσμένη περιοχή, μπορεί να μην έχετε τις πιο γρήγορες επιλογές.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) για να μάθετε ποιες ταχύτητες είναι διαθέσιμες για εσάς. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τους τρόπους αποκτήστε internet χωρίς καλώδιο εάν η εταιρεία καλωδίων σας είναι επίσης ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας.

Αριθμός χρηστών

Ο αριθμός των ατόμων στο σπίτι σας που κάνουν ροή ταυτόχρονα επηρεάζει άμεσα την ποιότητα. Εάν έχετε πολλά άτομα στο σπίτι σας που παρακολουθούν ή παίζουν κάτι ταυτόχρονα, μπορεί να διαταραχθεί η σύνδεση.

Το σχέδιό σας έχει μόνο τόσο μεγάλο εύρος ζώνης, επομένως η επιτάχυνση του διαδικτύου σας μπορεί να μην είναι απλή. Μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά πρέπει να το έχετε κατά νου προτού καλέσετε τον πάροχο Διαδικτύου για να παραπονεθείτε.

Άλλες δραστηριότητες ροής

Δεν είναι όλες οι δραστηριότητες ίδιες. Κάποιος με ροή μουσικής δεν καταλαμβάνει πολύ εύρος ζώνης.

Ωστόσο, πολλά άτομα που παίζουν ή κάνουν streaming μια ταινία σε 4K θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι ανταγωνιστικοί streamers στο ίδιο σπίτι θα προκαλέσουν συμφόρηση και θα επιβραδύνουν. Ο ISP σας μπορεί επίσης να μειώνει την ταχύτητά σας εάν έχετε φτάσει σε ένα όριο δεδομένων.

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα λήψης από το Διαδίκτυο

Το να γνωρίζετε τις ελάχιστες ταχύτητες που απαιτούνται για τις αγαπημένες σας δραστηριότητες ροής είναι ένα κομμάτι του παζλ. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πόσο εύρος ζώνης προσφέρει ο ISP σας.

Ενώ ο ISP διαφημίζει μια συγκεκριμένη ταχύτητα, πρέπει να γνωρίζετε τι πραγματικά λαμβάνετε. Είναι απλό να ελέγξετε την ταχύτητα λήψης σας από το Διαδίκτυο δωρεάν.

SpeedTest.net είναι ένας δωρεάν ιστότοπος για να δοκιμάσετε την ταχύτητα λήψης σε δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το είδος του αποτελέσματος που δίνει, που είναι η ταχύτητα που έχουμε στο πλάνο μας.

δοκιμή ταχύτητας internet

Εάν το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με αυτό που διαφημίζει ο πάροχος διαδικτύου σας, επικοινωνήστε μαζί του για να μάθετε πώς να το διορθώσετε.

Συμπέρασμα

Είναι πιο εύκολο από ποτέ ακυρώστε την καλωδιακή τηλεόρασηαλλά μια αργή σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση.

Πριν ξεκινήσετε με τα εναλλακτικά καλώδια, βεβαιωθείτε ότι έχετε την απαραίτητη ταχύτητα για να εξασφαλίσετε ομαλή ροή.

Τι άλλο κοιτάτε πριν επιλέξετε έναν πάροχο ροής;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar